Moan tok tredjeplassen

Til tross for dårlige ski.

Magnus Moan klaget for første gang denne sesongen på skiene. Likevel gikk nordmannen inn til tredjeplass på søndagens kombinertsprint i Polen.

- Han var ikke fornøyd med skiene. Han fortalte at Hannu Manninen gled fra ham. Derfor lover dette bra foran VM, sier kombinertlagets pressetalsmann Tom Dahl Frøshaug til NTB.

Moan lå på 19.-plass etter hopprennet og viste med tredjeplassen at langrennsformen er inne. Særlig med tanke på at han altså hadde dårlige ski.

Bare Hannu Manninen gikk fortere enn Moan i helgen. Finnen ble nummer to på sprinten, etter å ha gått seg opp fra 21.-plass. Søndag morgen sikret Manninen seieren i fellesstartrennet der hoppingen måtte utsettes fra lørdag kveld. I det rennet endte Moan på fjerdeplass etter at han lørdag ble toer i langrennet bak suverene Manninen.

Medaljehåpet


Med pallplass i det siste rennet før VM er Moan Norges medaljehåp i VM i Sapporo som starter 22. februar.

- Magnus er den vi må satse på. Han er vårt eneste medaljehåp, men Magnus er vant til presset etter medaljene i VM i Oberstdorf og OL i Torino. Dessuten liker han det. Han liker å ta seg ut i slike mesterskap, forteller Frøshaug.

Moan vant sølv på sprinten i Oberstdorf i 2005, mens det ble sølv og bronse i vinter-OL i Torino i 2006.

Lagmessig var resultatene helt greie. Petter Tande gikk inn til åttendeplass på sprinten, mens Espen Rian ble nummer 12, Jan Schmid nummer 29 og Håvard Klemetsen nummer 30.

- Petter Tande må vi forvente mer av. Han mangler det lille ekstra. Han er ikke fornøyd og er en bedre skihopper, forteller Frøshaug.

- Rian la inn en god VM-søknad, legger pressetalsmannen til.


BLE FRAGLIDD: Magnus Moan klaget på skiene etter løpet, men sikret likevel en tredjeplass på søndagens sprint i Zakopane. Foto: Reuters
BLE FRAGLIDD: Magnus Moan klaget på skiene etter løpet, men sikret likevel en tredjeplass på søndagens sprint i Zakopane. Foto: Reuters Vis mer

Bra laginnsats

Mens kombinertledelsen ikke er fornøyd med laginnsatsen i sprinten, er de desto mer fornøyde med fellesstarten. Her ble det fjerdeplass til Moan, sjuende til Tande, niende til Schmid. Klemetsen ble nummer 13 og Rian nummer 15.

- Dette er det beste vi har gjort lagmessig i år. Derfor tror vi laget har gode muligheter til å ta medalje i lagkonkurransen i VM, sier Frøshaug.

Mandag reiser kombinertgutta hjem fra Polen. De reiser direkte til Lillehammer hvor de vil bli liggende fram til avreise til Sapporo i Japan 15. februar.

- Der skal vi polere formen i bakken gutta trives godt i. Jeg tror det blir en vellykket VM-samling.

(NTB)