FEMTEMANN: Magnus Moan klarte ikke å følge opp fredagens seier i Lahtis, og ble nummer fem i dagens renn.Foto: Sari Gustafsson / SCANPIX
FEMTEMANN: Magnus Moan klarte ikke å følge opp fredagens seier i Lahtis, og ble nummer fem i dagens renn.Foto: Sari Gustafsson / SCANPIXVis mer

Moan varsler kombinertaksjon i Kollen

Utøverne i harnisk etter OL-fiasko.

|||Lørdag kveld tar Magnus Moan og hans artsfrender i kombinertmiljøet avgjørelsen på hvilken aksjonsform de skal velge i kommende helgs verdenscuprenn i Oslo.

Fredag ble det kjent at østerrikeren Felix Gottwald hadde gått i spissen for å sende et brev til høye herrer i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

De protesterer på det de mener var en katastrofal gjennomføring av det siste olympiske kombinertrennet i OL torsdag i forrige uke.

Magnus Moan var en av dem som mente at han fikk OL ødelagt fordi han ble tvunget til å hoppe under urettferdige vindforhold.

Løperne har ikke fått den unnskyldningen fra FIS de har håpet på.

Boikott?Noen av utøverne er sugne på startnekt i Kollen, men Moan tror ikke det blir snakk om en så dramatisk aksjon.

— Vi skal ha et møte i kveld der vi skal finne ut hva vi skal gjøre. Vi må vise FIS at de er ingenting uten utøvere.

— Hvilke aksjonsformer er det snakk om?

— Det kan være alt fra å møte 15 minutter for sent til start, til ikke å fullføre løpet.

— I Tour de France aksjonerte rytterne med å stoppe helt opp et år?

— Der er du inne på noe, responderte Moan.

Moan vant fredagens renn i Lahtis. Lørdag måtte han nøye seg med 5.-plass. Til en mann som lå syk i flere dager etter OL var ikke det så verst.

SyndHopprennet ble avlyst lørdag. Dermed måtte de bruke torsdagens «sikringsrenn» som utgangspunkt for langrennet.

— Synd, for da gjorde jeg mitt dårligste hopp her. Jeg synes det var feigt av juryen at de ikke engang prøvde å gjennomføre hoppingen, mente Moan.

26-åringen kom til slutt inn til 5.-plass. Finnen Hannu Manninen vant suverent. Østerrikeren Felix Gottwald tok 2.-plassen etter nok et sterkt langrenn.

— Jeg gikk et bedre langrenn enn fredag, men Felix gikk for fort for meg, konstaterte Moan.

Jan Schmid endte som nummer 10, Petter Tande som nummer 19 og Mikko Kokslien fikk ett verdenscuppoeng for sin 30.-plass.

(NTB)