Moans sønn i brutalt fall: - Det var dramatisk og jeg var redd

Moan tror sykkelhjelmen reddet sønnen Henrik (5).

 KRAFTIG FORSLÅTT:  Men etter forholdene går det bra for Magnus Moans sønn Henrik etter en sykkelulykke.  Foto PRIVAT / NTB SCANPIX
KRAFTIG FORSLÅTT: Men etter forholdene går det bra for Magnus Moans sønn Henrik etter en sykkelulykke. Foto PRIVAT / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet) - Det gikk heldigvis bra. Mye takket være sykkelhjelmen, sier en lettet Magnus Moan til Dagbladet.

Kombinertstjerna opplevde nylig det han selv beskriver som en dramatisk opplevelse på hjemmebane da sønnen Henrik (5)  syklet av på vei hjem fra barnehagen.

Det var Adresseavisa som først omtalte saken.

- Kraftig forslått - Det var dramatisk og jeg var redd.  Men heldigvis greide jeg å holde meg behersket og tenkte konkret. Jeg ringte Irene og Hun ba meg hive meg i bilen og dra på legevakta. Det var deilig at vi var to om det, sier Moan.

På sykehuset ble det tatt  CT av hodet og røntgen av hånda.  Det ble tidlig konstatert at det ikke var noe brudd - og at det hele gått bra etter forholdene.

Moan forteller at sønnen har det bedre i dag:

- Han er kraftig forslått med blodskutte øyne og et kutt på den ene siden av ansiktet som de fikk limt igjen framfor å sy. Han har egentlig hatt kjempehell i uhellet, men det viser også hvor utrolig viktig det er å bruke sykkelhjelm. Jeg blir sjokkert når jeg tenker på at mange ikke gjør det. Spør du meg skal du ha en veldig god grunn for å droppe det, sier Moan.

I rute Moan selv forbereder seg til årets kombinertsesong. Med hjelm.  For to uker siden knuste han sine tidligere rekorder under en O2-test i Granåsen.

 FIKK TRØST:  Sønnen Henrik sammen med mamma Irene. Foto: Pivat
FIKK TRØST: Sønnen Henrik sammen med mamma Irene. Foto: Pivat Vis mer

Det lovet godt mot sesongen:

- Det føles veldig bra ut akkurat nå.  Jeg har bra med overskudd. Jeg har gjort et bevisst valg og trent mye mindre i år enn jeg har gjort i sesongoppkjøringen, forklarer Moan.

Det som bekymrer han er hoppformen og de nye hoppreglene som kan by på problemer:

- De kan bli utfordrende for meg.  Jeg jobber hardt med det så jeg kan bli best mulig forberedt. Vi er også heldige og har Jarl Magnus Riiber på laget. Han hopper ekstremt bra, så jeg vet hvor lista ligger, forklarer Moan.

 JOBBER MED HOPPTEKNIKKEN:  Magnus Moan.  Foto: NTB Scanpix
JOBBER MED HOPPTEKNIKKEN: Magnus Moan. Foto: NTB Scanpix Vis mer