PÅ KLUBBJAKT:  Mohammed Abdellaoue. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ KLUBBJAKT: Mohammed Abdellaoue. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Moas agent: - Det har vært mye rusk og tull i tyske medier

På klubbjakt.

(Dagbladet): Stuttgart-spiller Mohammed Abdellaoue (29) har fått beskjed om å se seg om etter en annen klubb. Agenten er oppgitt over bildet som er tegnet av nordmannens skadesituasjon i Tyskland.

- Det har vært mye rusk og tull i tyske medier om at Moa er skadet. Sannheten er at han er skadefri. Seinest for to uker siden spilte han 45 minutter for Stuttgart, sier Stig Lillejord til Dagbladet.

Han bekrefter at Moa har fått en ærlig tilbakemelding fra klubben. Selv om han har to år igjen av kontrakten, vil han ikke bli satset på - og er gitt anledning til å finne en ny arbeidsgiver.

- Vi har ingen problemer med Stuttgarts holdning. Det er bra at de er ærlige mens overgangsvinduet er åpent. Seinere ville det blitt en betydelig større jobb, påpeker Lillejord.

Hodeduell Moas mareritt startet i fjor sommer. Stuttgart trente og forberedte ny sesong i Bundesliga.

- Jeg gikk inn i en hodeduell. Da jeg landet, vridde jeg kneet, fortalte spilleren med 33 landskamper.

Resultatet ble en operasjon der han måtte fjerne brusk i kneet. Først i midten av januar var han tilbake.

Men han har slitt med spilletid. Det har resultert i skadespekulasjoner.

Full lønn - Alle som kjenner det tyske systemet vet at du mottar lønn seks uker etter at en skade inntreffer. Deretter går du over på forsikringspenger. Fra januar fikk Moa full lønn igjen i Stuttgart. Det gjør du ikke med mindre klubben mener du kan bidra hundre prosent, både i kamp og trening, forteller Lillejord.

- Moa har vært hundre prosent fit for trening siden midten av januar, slår han fast.

Agenten mener derfor at bildet av 29-åringen som en skadet spiller er tull og tøys. Han sikter blant annet til publikasjonene Kicker og Bild.

- I tyske mediers dekning har kneproblematikken ligget som en undertone. Det provoserer meg. Som andre fotballspillere har han hatt strekkskader og slagskader. Men det er ikke mer enn det som er vanlig.

I troppen Stuttgart kom på 14. plass og berget plassen så vidt forrige sesong.

- Moa var i troppen de tre siste kampene. At han har fått lite spilletid er et resultat av mange ulykksalige omstendigheter, sier Lillejord.

- Klubben har hatt fem-seks trenere de to siste åra. I tillegg har den skiftet sportsdirektør to ganger. Nå har de en ny trener (Alexander Zorniger) som ønsker å bygge et nytt lag. Moa er ikke den eneste spilleren som er i denne situasjonen.

- Har han fortsatt ambisjoner om å spille i utlandet?

- Ja, svarer agenten.

- Vi har hatt dialog med flere klubber, både i Bundesliga og andre steder. Han kunne skrevet under på en kontrakt i morgen. Men vi stresser ikke.

Sportslige tanker - Er norske klubber aktuelle?

- Vi ser primært etter klubber i utlandet. Dette handler ikke nødvendigvis om økonomi. Like viktig er hvilke sportslige tanker klubben har. Han er topp motivert for å komme tilbake på øverste nivå.

Moa besvarte ikke Dagbladets henvendelser i går. Overgangsvinduet stenger 31. august.

AGENT:  Stig Lillejord. Foto: Oddmund Lunde
AGENT: Stig Lillejord. Foto: Oddmund Lunde Vis mer