GOD FORM OG GODT HUMØR: Vadim Demidov (t.v.) og Mohammed Abdellaoue på landslagstrening på Nadderud i dag. Foto: Erlend Aas, Scanpix
GOD FORM OG GODT HUMØR: Vadim Demidov (t.v.) og Mohammed Abdellaoue på landslagstrening på Nadderud i dag. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

- Moas form ser veldig bra ut. Carew er ikke 100 prosent

Drillo om spissvalget.

NADDERUD (Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen vil ikke ta ut laget til fredagens kamp mot Island ennå. Men dersom han velger én midtspiss - og valget står mellom John Carew og Mohammed Abdellaoue, høres det ut som også Drillo heller mot Moa.

Han sier følgende om formen til Hannover-spissen:

- Den ser veldig bra ut. Jeg så kampen han spilte mot Mainz sist, og selv om han ikke gjorde noen toppkamp, scoret han et typisk Moa-mål. Det går veldig mye på bevegelsen hans i feltet. Der er han i verdensklasse, når det gjelder å skaffe seg rom. Han rykker seg fri når innlegget kommer, og så er han plutselig alene, sier Drillo.

- Ikke 100 prosent - Og formen til Carew?

- Han er ikke 100 prosent. Han er tilbake igjen, har begynt å spille fotball igjen og har trent godt. Det er det ikke tvil om. John har sin spisskompetanse, så hvis han er i godt slag er han fremdeles viktig for oss.

- Blir han viktigere mot Danmark enn mot Island?

- Jeg vet ikke, sier Drillo.

John Carew var den eneste av de to spissene som deltok på den korte spilldelen av dagens trenging på Nadderud. Carew brukte musklene sine til å skaffe seg øktas første sjanse, og banket ballen i mål. Seinere misset han på to muligheter.

Moa var ikke med på den delen av treninga som foregikk mot to mål. Da løp han langs sidelinja som restitusjonstrening etter å ha spilt kamp på søndag.

- Egil bestemmer Etter treningen forsvant Carew til øyenlegen mens lagkameratene møtte pressen. Moa vil ikke si alt for mye om laguttaket og spissplassen. Men vet at han markerte seg godt mot Tsjekkia sist da Carew var utelatt fra troppen.

MYK MANN: John Carew legger beinet på skulderen til assistenttrener Ola By Rise for å tøye ut. Foto: Erlend Aas, Scanpix
MYK MANN: John Carew legger beinet på skulderen til assistenttrener Ola By Rise for å tøye ut. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer

- Ja, jeg får gjøre det jeg kan gjøre noe med - vise at jeg er god. Jeg følte jeg gjorde en bra kamp sist. Så får vi se hva Egil bestemmer seg for, sier Moa til Dagbladet.

Han sier at spillerne ikke har snakket mye om hvem som skal spille ennå. Det er tidlig i samlingen. I tillegg ligger det uansett an til endringer med Morten Gamst Pedersen ute med skade.

- For oss er det tidlig fortsatt. Jeg skjønner at dere prater om det (laguttaket - journ. anm.), men for meg er det veldig tidlig. Det er lenge til fredag, jeg tenker først på kampen dagen før, sier Moa.

Men det han kan si om kampen, er at han synes Norge må kunne være offensive foran møtet med Island på Ullevaal fredag.

- Vi er i en bra flyt og tar med oss selvtillit inn mot kampen. Vi spiller på hjemmebane, og må tørre og si at vi skal ta tre poeng.