POPULÆR: Mohammed «Moa» Abdellaoue er tilbake i Vålerenga. Det setter supporterne pris på. Fredag fikk Tore Reite Larsen et bilde med spissen, foreviget av kona Gerd. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
POPULÆR: Mohammed «Moa» Abdellaoue er tilbake i Vålerenga. Det setter supporterne pris på. Fredag fikk Tore Reite Larsen et bilde med spissen, foreviget av kona Gerd. Foto: Joachim Baardsen/DagbladetVis mer

Moas hemmelige millionavtaler: - Viktig at kontrakten ble respektert

Skal ha tjent rundt 20 millioner i sommer.

VALLE (Dagbladet): Forrige fredag ble Mohammed «Moa» Abdellaoue presentert som VIF-spiller, etter seks sesonger som utenlandsproff i Tyskland. Samtidig sikret spissen seg to lukrative avtaler - én sluttpakke for å gå med på å terminere kontrakten med Stuttgart to år før utløpsdatoen og et solid engangsbeløp for å signere for Vålerenga.

Til sammen skal «Moa» ha sittet igjen med rundt 20 millioner kroner brutto. Og det er før VIF-lønna begynner å rulle inn.

- Jeg liker ikke å snakke om økonomi, men jeg hadde to år igjen av kontrakten i Stuttgart og det var viktig at det ble respektert, sier «Moa» når Dagbladet møter ham etter fredagens trening på Valle.

- Vil spille Den målfarlige angriperen har lagt to sesonger preget av kneskader bak seg. Nå er «Moa» tilbake i Vålerenga for å spille fotball igjen. Og det gleder han seg til. For er det en ting 29-åringen er klar på, så er det at det ikke var aktuelt å fortsette benketilværelsen i Tyskland.

- Jeg kunne ikke sitte ett år til og se på fuglene. Jeg vil spille. Det har vært veldig godt å komme hjem igjen, sier «Moa».

Under den nest siste økta før storkampen mot RBK viste han frem sin effektive avslutningsteknikk ved å elegant plassere ballene til side for målvaktene på skuddtreninga. Det er den teknikken som har gitt ham en karriere internasjonalt. Og det er den teknikken som kan være med på å senke Rosenborg i toppkampen på Lerkendal i kveld.

- He-he. Avslutningene pleier som regel å sitte, de. Formen kjennes okey ut. Det handler bare om å få spilt noen kamper nå for å komme skikkelig i gang. Jeg fikk 25 minutter sist (mot Real Madrid forrige søndag), så håper jeg på mer spilletid mot Rosenborg.

Fremdeles sulten «Moa» starter sannsynligvis på benken i det han anser som et tøft oppgjør mot ligalederen fra Trondheim. Selv om han verker etter å spille, har han god tid. Målet er å vinne sølvtøy med Vålerenga.

- Jeg har ikke kommet hjem for å slappe av. Jeg er fortsatt sulten. Jeg vil tilbake på landslaget og jeg vil vinne noe med Vålerenga. Jeg er snart 30 år og har skrevet en fire og et halvt års-kontrakt. Det gjorde jeg fordi planen er å avslutte karrieren i Vålerenga, men du vet aldri. Jeg har fortsatt ambisjoner. Det er det viktig å ha - både for meg og de andre spillerne som er her.

Det er nok VIF-trener Kjetil Rekdal glad for å høre. Han har tenkt å sende laget sitt rett i strupen på trønderne i kveld.

- Vi vil angripe med fulle mugger, sier Rekdal til Dagbladet.

- Hvordan kan dere slå Rosenborg?

- Vi må prestere årsbeste. Klarer vi det er sjansen stor for at vi får med oss ett poeng eller vinner kampen. Det handler om to ting for å lykkes. Det ene er å stoppe deres spill. Det andre er å være farlige når vi har ballen. Vi kan for eksempel ikke la Pål André Helland, Mike Jensen og Fredrik Midtsjø få fritt leide. Vi må være et kollektiv som flytter beina fort, ikke én og én.