STORFORM: Mohammed Abdellaoue etter søndagens hattrick. Spissen er gloheit i Bundesliga, men landskampen kommende uke er i fare på grunn av en lyskeskade.Foto: SCANPIX/EPA/PETER STEFFEN
STORFORM: Mohammed Abdellaoue etter søndagens hattrick. Spissen er gloheit i Bundesliga, men landskampen kommende uke er i fare på grunn av en lyskeskade.Foto: SCANPIX/EPA/PETER STEFFENVis mer

Moas sesongstart er den beste i Hannover på 45 år

Ligger an til å sette scoringsrekord for klubben i Bundesliga.

(Dagbladet): Mohammed Abdellaoue kunne feire sitt første hattrick i Bundesliga denne helga, da han satte tre scoringer for Hannover hjemme mot Werder Bremen søndag ettermiddag.

Ti mål på ti kamper har det blitt på nordmannen så langt denne sesongen, og i serien har han tegnet seg for seks scoringer på åtte runder (etter bare fem starter).

Det er ifølge Bild den beste sesongstarten noen målscorer har hatt i Hannover siden Walter Rodekamps i 1965/66-sesongen.

Den tyske tabloidavisa stiller nå spørsmålet: Kan Moa bli Hannovers mest effektive måljeger noensinne?

Sliter med lysken
Ferdinand Keller har den foreløpige målrekorden for Hannover med 20 ligafulltreffere i sesongen 1971/72.

Men med sine seks scoringer på fem kamper fra start, ligger nordmannen an til å kunne klare hele 25 - dersom formen fortsetter i samme spor.

- Som spiss vil man selvfølgelig alltid score. Men jeg tror det er for tidlig å tenke på milepæler. Vi får se hvor mange det blir til slutt, sier Moa, som vanlig nøkternt.

Spissen sliter med en lyskeskade etter kampen mot Werder Bremen, og legene i Hannover vil ifølge VG først i morgen bestemme om Moa kan reise hjem til Norge for å spille mot Kypros.

- Jeg fikk en liten kjenning i andre omgang. Jeg skal få litt behandling nå, så får jeg se hvordan det blir de neste dagene, sier 25-åringen til avisa.

Ny kontrakt
Samtidig vil nok Hannover nøle med å risikere noe med sin stadig mer blankpolerte juvel, som hylles som et røverkjøp og en målmaskin av både trener og presse i Tyskland.

Moa fikk toppkarakter på spillerbørsen i Bild i helga, og president Martin Kind har varslet at klubben allerede nå kan tilby spissen ny kontrakt.

- Kanskje er det tid for å legge en plan for det allerede nå i landslagspausen. Moa er ikke til salgs, og har kontrakt til 2014. En fornyelse må være målet vårt, sier Kind.