GOALGETTERSCORING: Erik Huseklepp tok ned Morten Gamst Pedersens frispark med en nydelig berøring, før han skjøt i vendingen. Den ballen ble for sleip for Frankrikes keeper. Foto: Scanpix
GOALGETTERSCORING: Erik Huseklepp tok ned Morten Gamst Pedersens frispark med en nydelig berøring, før han skjøt i vendingen. Den ballen ble for sleip for Frankrikes keeper. Foto: ScanpixVis mer

Moas skade kan åpne proffdøra for Huseklepp

Da Moa måtte ut med skade i pausen, fikk Huseklepp sjansen som spiss. Den grep han begjærlig.

|||ULLEVAAL (Dagbladet): Erik Huseklepp scoret to mål og snudde fra 0-1 til 2-1 for Norge onsdagens treningskamp mot Frankrike, men det var ikke målene landslagssjef Egil Drillo Olsen var mest fornøyd med etter kampen.

- Han er enormt god uten ball. Han «timer» løpene helt perfekt på offsidegrensa, svarte Drillo på Dagbladets spørsmål etter kampen.

Proffdrømmen Men det er nok uttellingen på sjansene som gjør øyet våtest for agentene på tribunen. Huseklepp har vært i konstant proffmas i tre sesonger, nå kan drømmen bli virkelighet etter to flotte mål mot en internasjonal gigant.

- Jeg vet litt om hvem som sitter på tribunen og følger meg, jeg vet det var mange på denne kampen. Jeg drømmer om å spille ute, og det er klart to mål mot Frankrike betyr mer enn mål mot Sandefjord og Start, sier Huseklepp til Dagbladet.

Den enes død er den andres brød, heter det i ordtaket. Det norske landslaget har hatt flere slike. Mest kjent er kanskje Norges kamp mot England på Wembley i kvaliken til USA-VM.

Agenter så på Tore Pedersen, men han ble feilaktig byttet ut tidlig i kampen, fordi landslagslegen trodde han hadde fått hjernerystelse da han svarte - helt korrekt - at stillingen var 0-0.

JUBLET: Erik Huseklepp har lært å juble, på andrescoringen sklei han bortover den våte - og perfekte - Ullevaal-matta. Foto: Scanpix
JUBLET: Erik Huseklepp har lært å juble, på andrescoringen sklei han bortover den våte - og perfekte - Ullevaal-matta. Foto: Scanpix Vis mer

Legen trodde nemlig England ledet...

Henning Berg kom inn og fikk proffkontrakt med Blackburn, mens Pedersen måtte vente på tur.

Goalgetter Nå kan det samme skje med Huseklepp, Moa måtte ut - inn kom Huseklepp og scoret to «goalgetterscoringer».

1-1: Huseklepp tar ned et frispark i feltet og skyter i vendingen. Ballen stusser på det sleipe gresset og sniker seg under Frankrikes keeper Stephane Ruffier.

2-1: Bjørn Helge Riise vinner ballen på midtbanen og spiller igjennom på første berøring. Huseklepp stormer inn i feltet, runder keeper og triller ballen i det åpne målet.

- Det var veldig viktig at Bjørn Helge spilte på første «touch». Jeg hadde så stor fart at det bare var å løpe forbi keeper, det måtte bli straffe eller mål, sier spissen - proppfull av selvtillit etter sitt andre og tredje landslagsmål.

Våt i luggen og stort sett med et enormt glis rundt munnen, kunne Huseklepp konstatere at han nettopp har opplevd karrierens - foreløpige - høydepunkt.

- Å score to mot Frankrike, selv om det er en privatkamp, er veldig stort, sier Huseklepp.

- PERFEKT: Erik Huseklepp gjør et perfekt løp, ifølge Drillo. Runder keeper og scorer. Foto: Scanpix
- PERFEKT: Erik Huseklepp gjør et perfekt løp, ifølge Drillo. Runder keeper og scorer. Foto: Scanpix Vis mer