Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mobber kameraten sin

Iversen og Carew lobber Johnsen til kokepunktet.

LONDON (Dagbladet): Alle målvakter hater å bli lobbet. RBK-keeper Espen Johnsen hater det kanskje mest av alle. Og det som var en godt gående spøk på landslaget før Steffen Iversen lobbet Espen Johnsen til sin første Vålerenga-scoring og VIF-seier 4- 1 på Lerkendal, er nå blitt en æressak.

Espen Johnsen skal lobbes hele tida på hver eneste landslagstrening.

-  Jo sintere han blir jo morsommere synes John og jeg det er, sier Steffen Iversen og gliser. -  Og det ble ikke akkurat mindre artig etter det målet som dalte inn over hodet på ham da vi spilte mot Rosenborg i Tippeligaen. For etter at vi hadde gjort det litt på landslagstreningene, var Espens forsvar at det aldri ville skje i kamp.

-  Og så gjorde det nettopp det.

Tre ganger - tre mål

Steffen Iversens største trening dette året var da han lobbet Espen Johnsen tre ganger til scoringer på Hoslebanen i oktober. Da var RBK-keeperen i ferd med å sprekke. Og han var ikke langt unna i går heller da Steffen Iversen og John Carew prøvde alt de kunne for å sette over kjelen.

Mens de feiret som i barnehagen etter hver eneste scoring.

-  Det har alltid vært sånn - det skjer på Rosenborg-treningene også, sier Espen Johnsen til Dagbladet. -  Men Steffen og John er spesielt ivrige - de prøver å overgå hverandre. Og de får bare holde på - jeg tar det nemlig som en kompliment at de fyrer på meg.

-  Jeg har jo skuldrer til å bære det.

Valgt riktig mann

Men det siste vil ikke Steffen Iversen høre snakk om. Bærende skuldrer? Han der Espen? Som bare raser?

-  Tøv, smiler Steffen. -  Espen skjønner ikke sjøl hvor sint han blir.

Og Espen Johnsen innrømmer det. Til en viss grad.

-  På den treninga da Steffen gjorde det tre ganger, kokte jeg over, sier han. -  Sånn sett har de valgt det rette offeret. Men det skal være sånn - vi skal fyre hverandre.

-  Og som sagt - at de fyrer på meg er bare fint.

-  Det er bare blitt sånn, sier John Carew. -  Espen er jo verdens snilleste gutt. Men så har han altså den greia der - han blir så vanvittig sint. Og da synes selvfølgelig Steffen og jeg at det er ekstra morsomt.

Steffen Iversen og John Carew får god drahjelp når lobbene lykkes. John Arne Riise, som tidligere var en foregangsmann i bransjen, blir spontant henrykt. Åge Hareide kan heller ikke dy seg når keeperen blir herjet med. Og slik piskes mobbestemningen opp i den norske landslagstroppen.

Den er ikke farlig. Den skaper bare det en god tunnel gjør mellom utespillere.

Raljerende latter.

KLAR FOR LOBB: Steffen Iversen lobber ballen over en uoppmerksom Espen Johnsen.
HEVN: Her vil ikke Espen Johnsen la seg lure, og stopper Steffen Iversen effektivt.
HUMØR PÅ TRENING: Steffen Iversen (t.h.) og John Carew syns det er strålende artig å lobbe ballen over keeper Espen Johnsen. - Jo sintere han blir jo morsommere synes John og jeg det er, gliser Steffen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media