- MOBBET OG SPYTTA PÅ

- Jeg ble systematisk frosset ut av Vålerenga av personer med stor makt. Rett og slett mobbet og spytta på, sier klubbens tidligere daglige leder, Siri Wormdahl (29). Nå saksøker hun Vålerenga for 8500 kroner, etter tidligere å ha mottatt 700 000 kroner.

Wormdahl påpeker at dette ikke handler om penger.

- Jeg gikk ned i lønn, mistet en fin firmabil og et stort kontor da jeg begynte i Vålerenga, opplyser hun.

- Jeg vil få fram sannheten om det som har skjedd i klubben, slik at for eksempel ikke Lars Tjærnås er den neste som rammes på samme måte, sier Wormdahl til Dagbladet.

På seinsommeren i fjor forsvant Wormdahl plutselig fra arenaen - offisielt til en husmortilværelse. Hun ble raskt konfrontert med både rykter og anklager, blant annet en fallskjerm tilsvarende et par årslønner. Men hun valgte å forholde seg taus.

Desperat

Wormdahl er forbannet på klubbens forsøk på å holde igjen det sluttvederlaget hun hadde krav på, og alle beskyldninger og karakteristikker som har sådd tvil om hennes motiver og hederlighet.

- De har desperat og systematisk forsøkt å få noe på meg. Det startet med en flybillett til 6 500 kroner, som jeg klarte å redegjøre for uten problemer. Det siste er at de har bedt meg redegjøre for hva jeg har gjort og sagt fra juni til september i fjor, sier Wormdahl - og rister på hodet.

  • Makteliten hun sikter til i Vålerenga er i første rekke personifisert ved Øystein Stray Spetalen - en av de tyngste investorene i klubben.

Lære noe

Wormdahl reagerer kraftig på de holdningene han har tatt med seg inn i klubben. Investorenens innstilling harmonerer dårlig med de verdiene Wormdahl registrerte blant spillerne og klanen i løpet av det drøye året hun var i klubben.

- Det er viktig for norsk idrett, norsk fotball, og - ikke minst - alle som jobber i Vålerenga i dag, å få vite hva som har skjedd. På den måten kan kanskje klubben lære noe denne gangen, sier Wormdahl.