Mobbet til seier i Finken Cup

Ole Kristian Furuseth ble mobbet av de andre norske verdenscupalpinistene før starten i Finken Cupen i dag. De hadde liten tro på at Furuseths egen fil til kantsliping skulle komme til nytte.

Men drøye to timer etter at første runde var kjørt, var det ingen som snakket nedsettende om at veteranen hadde vært i verktøykassen før han reiste opp i Holmenkollen, for da sto Furuseth på toppen av seierspallen.

Dårlige forhold

- Jeg visste at det kunne være en del småstein her. Derfor dro jeg med meg fila slik at jeg kunne pusse litt på skiene etter hver runde. Før start ble jeg mobbet noe fryktelig av de andre, men etter hvert kom de aller fleste og spurte om også de kunne få låne redskapen min, sa Ole Kristian Furuseth etter årets nest siste alpinkonkurranse. Det ble samtidig vårens sureste og kaldeste eventyr.

Sterk vind og snø i luften skapte ikke akkurat den beste rammen rundt lørdagens Finken Cup, men likevel hadde tusenvis av mennesker funnet veien til Holmenkollen for å se flere av verdens beste alpinister i aksjon, og de fikk i hvert fall valuta for pengene.

Lyst til å vinne

- Jeg hadde utrolig lyst til å vinne i dag. Før start sa jeg til meg selv at det måtte bli en av oss som var i Bosnia og så an forholdene som måtte gå til topps, for vi vet i hvert fall hva pengene går til, sa Furuseth. Han innledet med en tjuvstart og trodde han var slått ut, men det var han ikke.

Veteranen slo i tur og orden Fredrik Nyberg (Sverige), Hermann Maier (Østerrike), Lasse Kjus og endelig Tom Stiansen i finalen.

Førstepremien var en jeep, og den gikk til Redd Barna. Foreløpig er høyeste bud på bilen 250 000 kroner, men både Ole og Redd Barna i Norge håper at den summen kommer til å bli økt betraktelig innen sluttstrek for auksjonen settes mandag.

Kreftsyke barn

Overskuddet av billettinntektene i Finken Cup går til kreftsyke barn her i landet, og med noen tusen på tribunene, blir det noen kroner av det også.

Tom Stiansen, som vant i fjor, ble toer i år. Lasse Kjus slo Andreas Schifferer i bronsefinalen og ble treer, mens alpinkometen Hermann Maier ble slått ut i kvartfinalen. Samme skjebne led Hans-Petter Buraas, som sto for dagens mest spektakulære fall, da han sa takk for seg i konkurransen.

VANT</B> Finn Christian Jagge feiret bursdagen sin i kollen i dag. Her gratuleres han av Ole Kristian Furuseth som vant i Finken Cupen.