Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moberg vant påskeseilas

Peer Moberg vant søndag Laserklassen under «Princess Sofia Cup» i seiling. Nordmannen var overlegen etter å ha vunnet halvparten av de ti seilasene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNS-seileren Peer Moberg viste sin klasse ved å vinne i hard konkurranse med 94 seilere fra hele verden. De tradisjonelle påskeseilasene på Mallorca inngår i verdenscupen, og Moberg har fått en flott åpning på sesongen.

- Det er svært lenge siden jeg har seilt så bra som her nede, sa Moberg til NTB. Han var 12 poeng foran portugiseren Gustavo Lima på andreplass. Svenske Daniel Birgmark ble nummer tre. Aleksander Lyngvi fra Arendal ble nest beste nordmann på 14. plass.

- Jeg dro til Mallorca én uke før seilasene skulle begynne, men ble syk og var usikker fordi jeg ikke fikk forberedt meg som planlagt. Men, det gikk jo over all forventning, jeg ble frisk den første konkurransedagen, sa Moberg.

Nå satser KNS-gutten trolig mot nye olympiske seilaser i Australia neste år. Om to uker fortsetter verdenscupen i franske Hyeres.

I 470-klassen for kvinner sto KNS-duoen Carolina Toll/Jeanette Lunde for den beste norske prestasjonen. De ble nummer ni totalt.

(NTB)