Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Modellen Tihana (24) skal trene kroatisk herrelag

- Ser ingen grunn til at jeg ikke kan gjøre det.

SATSER PÅ KVINNELIG TRENER: Det kroatiske herrelaget Viktorija Vojakovac har ansatt Tihana Nemcic som ny trener. Foto: AP Photo/Darko Bandic
SATSER PÅ KVINNELIG TRENER: Det kroatiske herrelaget Viktorija Vojakovac har ansatt Tihana Nemcic som ny trener. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer

(Dagbladet): Fotballtrenere kommer og går - og det kroatiske laget Viktorija Vojakovac har valgt en litt uvanlig strategi for å bedre lagets resultater.

De har ansatt en 24 år gammel modell som lagets hovedtrener.

Tihana Nemcic har tidligere vært med i konkurransen «Miss Kroatia Sport». Kvinnelige trenere er langt fra utbredt i herrefotballen - og i Norge ble Gøril Kringen første kvinnelige trener i toppfotballen da hun ble assistenttrener i Ranheim i fjor.

- Stor utfordring
Nemcic har selv spilt fotball og har ifølge britiske Daily Mail spilt landskamper for Kroatia. Nå ser hun fram til å starte trenerkarrieren i 5. divisjon - ved siden av å være modell.

- Det er en stor utfordring for meg. Jeg har litt erfaring med barn, men ikke med herrefotball, sier Nemcic.

- Jeg er hovedtrener, og har full frihet til å styre taktikken. Hvis en kvinne og en mann har de samme kvalifikasjoner til en trenerjobb, ser jeg ingen grunn til at ikke jeg kan trene et herrelag, sier 24-åringen.

- Seriøs og fokusert
Den nye treneren sier hun likevel er nødt til å ha én regel svært få andre trenere praktiserer.

NY TRENER: Et kroatisk lag har ansatt Tihana Nemcic (24) som lagets nye hovedtrener. Foto: AP Photo/Darko Bandic
NY TRENER: Et kroatisk lag har ansatt Tihana Nemcic (24) som lagets nye hovedtrener. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer

- Vi må ha en regel: Gutta skifter i garderoben, og når de er ferdige, kommer en av spillerne ut og henter meg, sier Nemcic.

Den kvinnelige treneren får allerede ros av en av lagets spillere.

- Hun er fokusert og seriøs på treningene. Vi lytter til henne, sier Tihomir Jagusic.