Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Modellkona følger hvert eneste skritt Bode Miller tar i Sotsji

Privat drama preger utforstjernas gulljakt.

ALLTID TILSTEDE: Morgan Miller har vært på plass under mannens treninger hele uka, og får alltid første reaksjon fra Bode etter målgang. Amerikaneren er blant de store favorittene før morgendagens utfor. Foto: SCANPIX/AP/Gero Breloer
ALLTID TILSTEDE: Morgan Miller har vært på plass under mannens treninger hele uka, og får alltid første reaksjon fra Bode etter målgang. Amerikaneren er blant de store favorittene før morgendagens utfor. Foto: SCANPIX/AP/Gero Breloer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): 2.07,75 - 2.07,15 - 2.06,09.

Gradvis har Bode Miller kjørt seg inn i favorittposisjon i utforbakken i Rusa Khutor, litt raskere for hver dag. Én person følger nøye med på hver eneste sving og portpassering fra målområdet: Kona Morgan.

Morgan Miller, som giftet seg med den amerikanske alpinlegenden i 2012, er selv profesjonell volleyballspiller, og vet hva det innebærer å prestere på toppnivå.

Etter hver eneste tur ned fjellet i Sotsji tar Bode Miller turen bort til henne, får et kyss eller et smil, før han tar fatt på presserunden.

Konas støtte er viktig. For Bode Miller har mer enn utfor å tenke på, selv om gull i morgen trolig er det som tar mest plass under hjelmen akkurat nå.

Bitter strid om foreldrerett To uker etter at 36-åringen møtte Morgan for snart to år siden, fikk han vite at han skulle få barn med en annen kvinne.

Nå er han i bitter strid om foreldreretten med Sara McKenna. Sønnen er blitt elleve måneder gammel, og advokatene fikk ikke gjennomslag for at gutten kunne bli med til Sotsji.

- Noen ganger tenker jeg for meg selv at jeg  er den eneste kvinnen som ville akseptert dette, sa Morgan Miller i et intervju med ABC like før lekene.

26-åringen er i tillegg reservemamma for Bode Millers andre barn, Dace, som han fikk med en tredje kvinne.

McKenna møtte han gjennom en såkalt elite-datingservice, men skjønte snart at hun ikke var den rette. Da han fikk vite om graviditeten, fortalte han det til Morgan Miller umiddelbart.

- Jeg sa til ham at jeg forsto at dette var skremmende og trist, men minnet ham om at han hadde vært gjennom dette før. «Du kommer til å gjøre det rette, og det kommer til å gå bra», forteller hun ABC.

- Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv, sier Bode Miller.

Mistet barn og broren I februar for et år siden ble Samuel Bode Miller født, men kampen om foreldrerett har skapt store overskrifter i amerikansk sladderpresse. Tre måneder tidligere mistet Morgan Miller barnet hun skulle få med alpinstjernen kort etter giftemålet i oktober.

Som om ikke alt dette var nok: I april 2013 døde Bode Millers bror, Chelone, etter et anfall legene mener kom som en følge av en motorsykkelulykke noen år tidligere


- Jeg husker jeg tenkte at verden er så urettferdig. Det er bare grusomt, sier Morgan Miller.

Opprinnelig skulle Samuel få bli med pappa til Sotsji, men plutselig oppsto det problemer. En krangel om hvorvidt navnet «Miller» skulle stå på guttens fødselsattest skapte store forsinkelser, og til slutt ble det for vanskelig å skaffe russisk visum i tide.

- Hjertet mitt smelter. Jeg savner denne lille gutten. Forhåpentligvis kan pappaen hans ta med seg noe skinnende gull hjem til ham, skrev Morgan Miller på Twitter i går, og postet et bilde av de tre sammen.

Det virker Bode Miller i stand til å kunne gjøre. Mannen som av sin egen trener blir kalt «den soleklart beste underpresterende alpinisten i historien» er i sitt femte OL, og trives godt i den krevende løypa i Rosa Khutor. Bronsen fra 2010 skal toppes.

Tar han gullet, får Morgan Miller garantert det første seierskysset.

SMIL: Bode Miller etter dagens trening. Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
SMIL: Bode Miller etter dagens trening. Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena Vis mer
Hele Norges coronakart