Petter Northug skal få eget museum i hjembygda

Moden for museum

Petter Northugs eventyrlige skikarriere er ikke helt over ennå, men Northugs hjemkommune er allerede i gang med å planlegge et skimuseum for ham.

SKAL BLI ET TREKKPLASTER FOR INDERØY: Petter Northugs eget selskap har søkt hjemkommunen om midler til å lage et museum over skikarrieren hans. Her er han avbildet på Sognefjellet tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAL BLI ET TREKKPLASTER FOR INDERØY: Petter Northugs eget selskap har søkt hjemkommunen om midler til å lage et museum over skikarrieren hans. Her er han avbildet på Sognefjellet tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VAL SENALES (Dagbladet): Mens Petter Northug ligger til sengs i italienske Val Senales med det som mer og mer likner et magevirus, jobbes det med å lage et eget skimuseum til ære for ham og karrieren hans i hjemkommunen Inderøy.

Det er gjennom Petter Northugs eget selskap, Petter Northug Holding AS, at pappa John Northug har søkt Inderøy næringsfond om 40 000 kroner til et forprosjekt.

Dette forprosjektet skal blant annet finne egnede lokaler til konseptet som skal bli til et slags Northug-museum i hjemkommunen.

Inderøy kommune innvilget søknaden 19. september i år, og forprosjektet er allerede i gang.

- Dette er så tidlig i prosessen, at jeg bare må henvise til de papirene du har fått av kommunen, sier prosjektleder for Northug-museet, Anne-Ruth Jangaard, til Dagbladet.

Ønsket av kommunen

Ifølge næringssjef Trygve Wannebo i Inderøy kommune, kommer initiativet til et museum fra kommunen selv.

- Dette er er en søknad som Inderøy kommune har ønsket og jobbet med over lengre tid. Inderøy kommune vil som Petter Northug sin hjemkommune gjerne bidra til å formidle en unik skihistorie og skikarriere over mange år. Mosvik og Inderøy kommuner ble sammenslått fra 01.01.12 og Inderøy kommune er derfor også blitt Petter Northug sin hjemkommune. Inderøy kommune tok derfor et initiativ høsten 2018 med å kontakte John Northug for å dele synspunkt og muligheter, skriver Wannebo i en epost i forbindelse med Dagbladets innsyn i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer