TAKKER VESTLI: Bjarte Myrhol har vært utenlandsproff siden 2005. Det hadde han ikke klart uten moderklubben Vestli, mener han selv. Her i landskamp mot Makedonia.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TAKKER VESTLI: Bjarte Myrhol har vært utenlandsproff siden 2005. Det hadde han ikke klart uten moderklubben Vestli, mener han selv. Her i landskamp mot Makedonia. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Moderklubben betydde mye for at jeg ble proff

Fra midnatt kan du stemme fram «Klubben i mitt hjerte».

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte.

(Dagbladet): Lørdag klokka 00.01 starter «Klubben i mitt hjerte» på Dagbladet.no, og her du kan stemme fram din klubb i konkurranse med resten av Norge. Årets utgave er det sjuende i rekka.

Både store og små klubber fra hele landet kan stemmes fram - og det kan være nettopp ditt engasjement som gir din lokale klubb et løft.

- Mange toppidrettsutøvere hadde aldri vært der de er i dag hvis det ikke var for moderklubben, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

- Ga meg sjansen Landslagsaktuelle Bjarte Myrhol (29) har nettopp kjempet seg gjennom sin tøffeste kamp, og ble kreftfri kun kort tid før han gjorde comeback på landslaget i forrige uke. Nå ser han fram mot EM i januar.

Myrhol vokste opp i Oslo og spilte håndball for Vestli fram til 2001. Han har fortsatt kontakt med flere av sine gamle lagkamerater.

PÅ LANDSLAGET IGJEN: Håndballspiller Bjarte Myrhol (i midten) gjorde comeback på landslaget etter kreftsykdommen. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
PÅ LANDSLAGET IGJEN: Håndballspiller Bjarte Myrhol (i midten) gjorde comeback på landslaget etter kreftsykdommen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Moderklubben betydde mye for at jeg ble proff. De ga meg en sjanse på A-laget og bidro til at jeg utviklet meg til en proffspiller. Vi var en kameratgjeng i Vestli som hadde mye moro sammen, og jeg har fortsatt kontakt med flere, sier Myrhol til Dagbladet.

Han spilte to sesonger for A-laget til Oslo-klubben - én i 1. divisjon og én i eliteserien. I 2001 dro han til Sandefjord der han spilte fram til 2005. Deretter gikk han til ungarske Veszprem, før han i 2009 dro til tysk håndball.

Håper på god EM-form 15. januar starter håndball-EM i Serbia. For en nylig kreftfri Myrhol er EM-spill det neste store målet.

- Det har vært noen tøffe uker, men nå er formen mye bedre. Jeg er ikke like sterk som før og kondisjonen er ikke på topp. Likevel er målet mitt å være i god matchform i januar. Lagkameratene på både klubblaget og landslaget har vært gode støttespillere, sier Myrhol.

«Klubben i mitt hjerte» arrangeres av Norges Idrettsforbund, Nordea, P4 og Dagbladet. Stemmelokalet åpner på Dagbladet.no fra kl. 00.01 lørdag 12.november. Her kan du stemme helt til kl. 12.00 fredag 25.november.

Rosenborg vant klassen for spesialidrettslag over 100 medlemmer i fjor, mens Haugaland Fotballklubb i siste liten gikk forbi Ørn Kristiania i lillesøster-klassen for de under 100 medlemmer.

I klassen for fleridrettslag over 500 medlemmer vant Sjetne IL i fjor. Høken vant i klassen under 500 medlemmer.

I klassen for bedrift- og studentidrettslag vant NTNUI foran Pareto Fotballklubb.

Det er du som bestemmer hvilken idrettsklubb eller forening som vinner i år!