SEKS STRAKE: Manchester United har seks strake seire under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix
SEKS STRAKE: Manchester United har seks strake seire under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/John Sibley/NTB ScanpixVis mer

Manchester United vant 1-0 mot Tottenham

Modig Solskjær skrev historie. Nå hylles han for slagplanen

Manchester United besto den store testen mot Tottenham, som ble en forrykende kamp. Keeper David de Gea ble den store helten.

Tottenham - Manchester United 0-1 (0-1)

LONDON (Dagbladet): Det var bred enighet om at Ole Gunnar Solskjær i kveld sto foran sin tøffeste utfordring som Manchester United-manager. For selv om han ledet klubben til fem strake seire i starten, har det vært mot et annen kaliber enn Mauricio Pochettinos Tottenham.

Og Solskjær var modig i tilnærmingen til kamp. 45-åringen viste tidlig at han ikke hadde noen planer om å forsvare seg på Wembley. I stedet lot han Anthony Martial og Marcus Rashford stå høyt i banen og fokusere mest på det offensive.

Det var tydelig at duoen skulle angripe rommet som Tottenhams offensive backer Ben Davies og Kieran Trippier ofte etterlater seg.

Det betalte seg like før hvilen, da alle gode ting var fire for bortelaget. Etter noen gode muligheter var det Rashford som ble spilt fri og sendte bortefansen til himmels.

Tottenham hadde fortjent mer fra kveldens kamp og det var smått utrolig at det ikke ble scoret flere mål. Solskjær må sende et takkekort til David de Gea etter kampen, for spanjolen var i det umulige hjørnet med flere praktredninger.

- Han er en keeper fra en annen verden, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

- Jeg sa til han i pausen at du kanskje må holde konsentrasjonen oppe og redde en for oss. I første omgang hadde han ingen redninger i det hele tatt, så ble det et stormløp. De har Kane, Alli, Son, og Eriksen som quarterback. Vi kunne scoret på kontringer vi også. Det er lov å ha en god keeper, det har vi hatt i alle år, sa Solskjær til TV 2 etter kampen.

HYLLES: Ole Gunnar Solskjær hylles av United-fansen etter en prikkfri start som manager for storklubben. Video: Christian Monge Vis mer

Audition

Solskjær hadde allerede skrevet seg inn i historiebøkene i Manchester United, men ville skrive ytterligere historie dersom det ble tre poeng mot de liljehvite. Da ville nordmannen bli den første manageren i klubbens historie til å vinne de første seks kampene.

Og sånn ble det.

Før kampen pekte flere på at oppgjøret nærmest var en audition, for to managere som begge har blitt linket til Manchester United-jobben på sikt. Spurs-manager Pochettino har lenge blitt sett på som de rødes hovedmål når en langsiktig manager skal signeres til sommeren.

Solskjær har på sin side aldri lagt skjul på at han håper på en forlengelse av det pågående vikariatet. Spørsmålet er om 45-åringen klarer å overbevise ledelsen om at han er rett mann.

Den korteste veien for Solskjær til å oppnå drømmen om langtidskontrakt, er å levere på fotballbanen. Det finnes ikke mange lag i ligaen som i så måte er bedre å slå enn Tottenham på bortebane.

Før kampen uttalte Solskjær at han ville angripe motstanderen, men advarte samtidig mannskapet sitt om å framstå naive.

- Når du spiller mot et så godt lag, må du forsvare deg. Vi kommer ikke til å spille «gung-ho» og være naive, men Manchester United skal spille offensiv fotball. Vi skal angripe og forsøke å vinne kampen for å passere dem i ligaen, sa Solskjær.

IKONET PÅ PLASS: Styreleder Ed Woodward amed Sir Alex Ferguson på tribunen. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
IKONET PÅ PLASS: Styreleder Ed Woodward amed Sir Alex Ferguson på tribunen. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Angrepsvillig

Og det første kvarteret var det et gjennomgående høyt tempo og særlig bortelaget skapte flere sjanser. Fronttrioen Jesse Lingard, Anthony Martial og Marcus Rashford fikk alle muligheten, men maktet ikke overliste Hugo Lloris.

I motsatt ende spolerte Harry Winks tidlig en god mulighet, da han ble spilt fri av Son Heung-min.

Det var til tider forrykende. Som BBC skrev i sin liveoppdatering etter 16 minutter:

«Dette er alt du ønsket fra et oppgjør mellom to storklubber - foreløpig».

Tidligere United-spiller og nå Sky Sports-ekspert Gary Neville likte det han så av Solskjærs menn.

- United ser ut som Manchester United for fem-ti år siden. Hurtigheten i angrepet, løpende spillere, og det direkte spillet. Tottenham-forsvaret liker det ikke i det hele tatt, sier Neville til Sky Sports.

Rashford igjen

Tottenham vant det motsatte oppgjøret på Old Trafford hele 3-0. Forrige sesong endte det 2-0 til Tottenham på Wembley, som trodde de var på vei mot ny seier da Harry Kane sendte ballen i nettmaskene etter en halvtime.

Men linjedommeren stilnet raskt et jublende publikum på Wembley. Spissen var nemlig i offside da pasninger kom fra Dele Alli og reprisen viste at det var en korrekt avgjørelse.

Harry Kane jaktet på sin side scoring i sin sjuende strake kamp, noe spissen ikke har klart tidligere. Men det var en annen spiss som tegnet seg på scoringslista før pause.

Marcus Rashford har vært et forvandlingssummer etter at Solskjær tok over, og i dag startet han nok en gang på bekostning av stjernespiller Romelu Lukaku.

Rashford hadde både fyrt av like mange skudd og scoret like mange mål på 326 minutter under Solskjærs ledelse som under 850 minutter med Mourinho, og det var før kveldens kamp.

Like før hvilen satte Rashford inn 1-0 med en strålende avslutning, etter at han ble sendt på løp med en nydelig pasning av Paul Pogba. Ballen seilte forbi hanskene til Lloris og ned i venstre hjørne.

- Det er ødeleggende av United. Pogbas pasning er verdensklasse. Solskjærs taktikk har vist seg å være en stor trussel, sier Sky Sports-ekspert Gary Neville.

Kontringen skjedde etter at Kieran Trippier kastet bort ballen høyt i banen. Solskjær fikk betalt for å la laget stå høyt.

1-0: Marcus Rashford setter inn ledermålet. Foto: SANDRA MAILER/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
1-0: Marcus Rashford setter inn ledermålet. Foto: SANDRA MAILER/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer

Store sjanser

Den andre omgangen bølget fram og tilbake etter at United fikk kampen inn i sitt spor. Spurs trykket på for utlikning, mens de røde satset på kontringer.

MEKTIG KAMP: MAnchester United-keeper David de Gea. Foto: NTB Scanpix
MEKTIG KAMP: MAnchester United-keeper David de Gea. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til publikums store fortvilelse klarte ikke Tottenham å omsette store sjanser til mål. Det ville seg bare ikke for de liljehvite, som produserte sjanser på løpende bånd.

De gangene de hvitkledde testet David de Gea, vartet spanjolen opp med flere gode redninger, slik han hadde for vane å gjøre forrige sesong. Vi har ikke sett sisteskansen i det umulige hjørnet som i kveld like ofte denne sesongen.

Hele elleve redninger ble fasiten til slutt, mange av dem beinparader som han nærmest har hatt som et varemerke.

- Vi kontrollerte første omgang. I andre omgang hadde de sjanser, men vi forsvarte oss godt, sier de Gea til Sky Sports.

- Jeg følte meg bra etter de to første redningene. Det var en god kamp. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng.

Og for en kamp som ble levert på Wembley. Begge lagene bydde opp til dans og resultatet var et svært fartsfylt oppgjør som kunne og burde fått langt flere scoringer.

Ole Gunnar Solskjær er nok storfornøyd med at det ble som det ble.

- Vi nærmer oss. Vi er sju poeng bak Tottenham, de har tøffe bortekamper. Vi ser oppover på tabellen. Vi har Arsenal og Chelsea rundt oss. Vi skal bare fortsette. Det går bra nå, vi har gode spillere, så da får du resultater, sier Solskjær.