- Moe Odin er i bedre form i år

Kusk Asbjørn Mehla har tro på seier med Moe Odin i Vintilla-travet på Biri lørdag.

Dette er det løpet som Asbjørn Mehla helst vil vinne med fenomenet Moe Odin, som har vunnet alt som er å vinne, bortsett fra Vintillatravet. I fjor ble Moe Odin kontret ut av en formsterk Røste Bo. Lørdag er det tid for revansje, og kaldblodskongen er i sitt livs form.

- Hvordan har du tenkt å vinne løpet, Asbjørn Mehla?

- Moe Odin bestemmer det meste selv. Byr han seg til, er det hans egen innsats det står og veier på. Dobbelt tillegg på Biri er ikke enkelt, hvis de drar unna der fremme. Muligheten for at vi ikke rekker frem i tide er der. Det blir fort et par svinger i tredjespor. Men jeg synes han er en naturlig favoritt, og han er i bedre form i år enn i fjor. I fjor var heller ikke banen til hans fordel. Det er for tidlig å spå hvordan banen blir lørdag, og det er små marginer, men jeg tror på en fin vinnersjanse, sier Asbjørn Mehla til Dagbladet.no.

Asbjørns egne vurderinger av sine oppsitt lørdag:

- Tom Talar (V5-1) er det nok en premie som gjelder for.

Straight Ås (V5-2) holder fin form og har et bra spor. Han er rask fra start, og jeg vil prøve å sitte foran så får vi se hva som skjer. Han skal tidlig på bongen.

Rigel Stjernen (V5-3/V75-1) har ingen fordel av den lange distansen. Voltestart skal normalt være bra for ham. Han blir ikke så hissig da. Han leder lenge, men det kommer an på de siste hundre meterne om han holder helt inn. Bør med på gardering, sier Asbjørn Mehla.

- Art On Wallstreet (V5-4/V75-2) var ikke som best sist. Han står sjanseartet til og er bare en premiekandidat.

ENDELIG SEIER? Moe Odin har forsøkt å vinne Vintillatravet før uten å lykkes. Foto: HESTEGUIDEN.COM
ENDELIG SEIER? Moe Odin har forsøkt å vinne Vintillatravet før uten å lykkes. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Bad Boy Scot står dumt til i annen rekke og galopprisken er stor når jeg ikke får sluppet ham i vingen. Herfra må det løse seg, men han skal med på bred gardering.

- Bjønnum Odin (V75-4) er i fin form og i stadig utvikling. Jomar Blekkan bak Kjølstad Spik sitter nok på nøkkelen her, og vi klarer nok ikke å ta i mot den raske hesten fra start. Ekvipasjen vil nok sitte foran. Vi trenger litt tur på veien, men ut i fra de siste innsatsene hans synes jeg han må tidlig på bongen.

- Med Silver Midnight (V75-5) er jeg fornøyd med en premie.

- Bokli Best er tillegg et klart minus for. Men han travet et veldig bra løp på Jarlsberg sist. Jeg var litt usikker på ham og kjørte derfor litt passivt. Han passerte mål i fin fart og kjentes fin ut. Helt sjanseløse er vi ikke, men jeg må innrømme at jeg blir en smule overrasket om vi vinner, sier Asbjørn Mehla.

- Det er nok far og sønn Odin som har de beste seierssjansene, legger han til.

En ekte slugger

Capital Invest har vunnet tre sprintløp på strak arm. Tidligere har han vist seg som en slugger over lang distanse og har styrken som sitt fremste våpen. Han blir Dagbladets banker i V75-2/V5-4.

- Capital Invest skal normalt takle den lange distansen greit. Han møter gode hester, men er bra selv også. Han er sterk og tøff og tåler å gå utenpå lederen. Styrken er hans beste egenskap. I tillegg er han blitt raskere fra start med tiden. Sporet ble bedre enn på lenge. Han holder sin flotte form, og jeg håper og tror vi får overta tidlig. Det som kan felle oss er et uheldig løpsopplegg. Vi skal være med og slåss om seieren, sier fast makker Gunnar Austevoll til Dagbladet.no.

- Capital Invest har fine forutsetninger og er min beste sjanse for dagen. Jeg har full forståelse for de spillerne som velger ham som banker, sier Gunnar Austevoll.

Mørtvedt Jerkeld møter Moe Odin i kampen om det gjeve Vintilla-trofeet.

- Vi skal gjøre et forsøk på å slå Moe Odin, men det blir ikke lett. Distansen taler til vår fordel, men vi må ha litt tur med løpsopplegget. Han tåler å gjøre jobben selv, men det er ikke enkelt å hente tillegg på så gode hester som står foran. Jeg har ikke bestemt meg for noen taktikk ennå, men vi skal i alle fall prøve å vinne løpet, lover Gunnar Austevoll.

Gunnar Austevolls vurderinger av egne oppsitt lørdag:

- Meter Reader (V5-2) er det en premie som gjelder for.

Kongs Vethe n (V5-3/V75-1) ser det tungt ut for med 40 meter tillegg. Men han er sterk og går alltid gode løp. Han er behandlet etter Färjestad-starten. I beste fall en trippelplass med hardt tempo i front.

Nyala (V5-5/V75-3) står fint til for et smygløp. Hun er ikke lett å vinne med, men en brukbar premie kan være innen rekkevidde, kanskje også en trippelplass med gode rygger underveis.

Tjuragutten (V75-7) vant et sprintløp på Biri sist. Nå har han helt andre forutsetninger. Han står helt feil til og herfra er det en premie som gjelder, avslutter Gunnar Austevoll.

FØRST I KLYNGA. Kusk Gunnar Austevoll har seiersvitring med Capital Invest.