Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommertabben som sikret Brann seks poengs luke på tabelltopp

Moen beklaget feil Bendtner-annullering

Fotballdommer Svein Oddvar Moen la seg flat og erkjente at Nicklas Bendtner og Rosenborg fikk en scoring feilaktig annullert for offside i 1-2-tapet for Brann.

LA SEG FLAT: Etter den feilaktige offsideannulleringen på Lerkendal la dommer Svein Oddvar Moen seg flat. Foto: NTB/Scanpix
LA SEG FLAT: Etter den feilaktige offsideannulleringen på Lerkendal la dommer Svein Oddvar Moen seg flat. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Bendtner trodde han hadde utlignet til 2-2 i det 70. minutt, men Moens ene assistentdommer vinket for offside. Dermed ble målet annullert. TV-bildene viste derimot at dansken sto klart på riktig side.

I intervjusonen etter toppkampen erkjente Moen at avgjørelsen var feil.

- Det ble et mål, og vi skulle selvsagt ha godkjent det. Det er mitt ansvar, og i den situasjonen var vi ikke gode nok som team, sa han og la til at kommunikasjonen med assistentene var god.

- Det er ingen som liker å gjøre feil, men i dag gjorde vi en feil. Det må vi bare akseptere og stå på videre, sa Moen videre.

- Vært i gamet i mange år

Situasjonen ble vist på storskjermen på Lerkendal. Hjemmepublikummet reagerte voldsomt og begynte å pipe mot Moen og hans dommerteam.

- Vi ser situasjonen etterpå. Vi kan ikke begynne å dømme ut fra storskjerm og hva publikum mener. Det ville blitt mange feil om vi skulle hørt på publikum hver gang.

- Blir dere preget av buingen?

- Det går fint. Vi har vært med i gamet i mange år, så det håndterer vi ganske greit, sa Moen.

Tapet ble kostbart for Rosenborg. Trønderne er nå seks poeng bak Brann på tabelltoppen. Bendtner måtte for øvrig ut med en lyskeskade umiddelbart etter at han fikk sin 2-2-scoring annullert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media