RØDT KORT: Marcelo mente at det røde kortet han fikk av Moen var feil. Foto: AP Photo / Darko Bandic
RØDT KORT: Marcelo mente at det røde kortet han fikk av Moen var feil. Foto: AP Photo / Darko BandicVis mer

- Moen fikk veldig god tilbakemelding av UEFA

Får støtte av dommersjefen og Real Madrids supporterklubb - stryk av spansk presse.

(Dagbladet): Real Madrid startet Champions League med tre poeng og gruppeledelse i går kveld, men det var en 32-åring fra Haugesund som det ble snakket mest om etter kampen.

For selv om han var fornøyd med egen innsats etter kampen, ble Svein Oddvar Moen slaktet av Cristiano Ronaldo for at Jarek Leko ikke fikk sitt andre gule og ble utvist for en stygg stempling over ankelen til portugiseren i sluttminuttene.

- Jeg håper vi slipper å oppleve slik dømming flere ganger. Det er en skam. Sjekk ankelen min. Dette er hva Leko gjorde, sa Ronaldo mens han pekte på den blodige ankelen.

Dommersjef Rune Pedersen har ikke fått sett kampen enda, men sier at rapportene han har fått til nå er positive.

- Jeg har snakket med Moen, og den offisielle UEFA-observatøren som var der. Han ga Moen og teamet veldig gode skussmål, sier dommersjef Rune Pedersen til Dagbladet.

Gjorde det brukbart Magnus Kragtorp er president i Real Madrids norske supporterklubb, og mener at Moen gjorde det bra i gårsdagens kamp.

SINT: Cristiano Ronaldo slaktet norske Svein Oddvar Moen etter kampen i går. Foto: Reuters / Nikola Solic
SINT: Cristiano Ronaldo slaktet norske Svein Oddvar Moen etter kampen i går. Foto: Reuters / Nikola Solic Vis mer

- Han håndterte kampen brukbart, selv om det var et par situasjoner der det kunne vært dømt annerledes. Taklingen til Leko var ikke fin, den burde han fått med seg, sier Kragtorp til Dagbladet.

Kragtorp er uansett glad for at Champions League-sesongen startet med tre poeng.

- Det viktigste var å bare vinne. Det klarte vi, selv om det ikke var med 20 i stil. Da er grunnlaget lagt, sier han.

- Alle vet at de ikke er lett å spille i Balkan, og dette var muligens den vanskeligste kampen i gruppa. Nå har vi tre poeng der, og det er vi selvsagt fornøyd med.

Måtte sy tre sting Real Madrids assistentrener Aitor Karanka var ikke fornøyd med dømminga etter kampen.

- Det er bekymrende å se at Marcelo blir utvist, mens Cristiano Ronaldo blir sydd sammen i garderoben. Alle spillere burde bli behandlet likt, sier Karanka.

BLODIG: Ankelen til Ronaldo blødde etter kampslutt i går, noe han velvillig viste frem til tvkameraene som ventet. Foto: Twitter.
BLODIG: Ankelen til Ronaldo blødde etter kampslutt i går, noe han velvillig viste frem til tvkameraene som ventet. Foto: Twitter. Vis mer

Ifølge AS måtte Ronaldo sy tre sting i ankelen etter taklingen. Angel di Maria var, som resten av Real-leiren, lite fornøyd med Moen etter kampen.

- Dommeren gjorde ikke jobben sin. Taklingen på Ronaldo fortjente et gult kort, og Dinamo burde avsluttet med ti mann. Dommeren mente at taklingen ikke fortjente rødt kort, men faktum er at Ronaldo er i garderoben og blir sydd sammen nå, sier argentineren ifølge AS.

IKKE FORNØYD: - Det er bekymrende å se at Marcelo blir utvist, mens Cristiano Ronaldo blir sydd sammen i garderoben. Alle spillere burde bli behandlet likt, sier Real Madrids assistenttrener Aitor Karanka. Foto: AFP Photo / Scanpix
IKKE FORNØYD: - Det er bekymrende å se at Marcelo blir utvist, mens Cristiano Ronaldo blir sydd sammen i garderoben. Alle spillere burde bli behandlet likt, sier Real Madrids assistenttrener Aitor Karanka. Foto: AFP Photo / Scanpix Vis mer