Moen neppe til VM

Geir Moen vant NM-gullet på 100 meteren i NM i Byrkjelo i dag, men det er mer enn tvilsomt om mossingen kommer til å reise til VM i Sevilla om halvannen uke.

10,49 klarte han med 0,7 sekundmeter motvind, og det er langt unna det kravet Moen har stilt til seg selv for å være med i Spania.

- Jeg merker at jeg mangler et gir. Det gir seg utslag i at starten min er bra, men jeg får ikke tatt ut det lille ekstra mot slutten. Akkurat i finishen av løpene mine har jeg mye å gå på, sier Geir Moen.

Han er i framgang, men nå begynner tiden å renne ut i forhold til VM, som innledes om 14 dager.

- På trening den siste tiden har jeg følt at jeg er kommet meg mer opp på tå. Det følte jeg også i forsøket her i dag, men jeg skal ikke nekte for at det ville vært moro å løpe på en mye bedre tid her i NM, sa Moen.

Han sa at han ikke var sikker på om han ville hatt noe særlig nytte av medvind istedenfor motvind. Akillesskaden han har slitt med hele denne sesongen, har satt ham så kraftig tilbake på det styrkemessige området at det ville vært tvilsomt.

Frykter 200 meter

- I år har jeg vært mye bedre på 100 enn på 200 meter, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg frykter 200 meteren på en helt annen måte enn 100 meteren, sier Geir Moen. Tidligere har 200 meter vært hans beste distanse, men i år har han i grunnen ikke fått til noen av distansene.

- Jeg er usikker på kvalitetene mine, og må ned på 20,50 på 200 meter dersom det skal være noen vits i å reise til VM, sa Moen. Han skal bli far til sin førstefødte midt under VM, og dersom han vet at han bare kommer til å bli «banefyll» i VM-konkurransen, ser han det som mye viktigere å bli hjemme under fødselen.

Søndag går 200 meteren i norgesmesterskapet. Det blir en viktig finale for Moen fra Moss, i hvert fall med tanke på om han reiser til VM eller ikke.

(NTB)