Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moen og Haglund klare for fotball-VM i Brasil

Er reserver for ni europeiske dommertrioer.

TIL BRASIL: Dommer Svein Oddvar Moen og assistentdommer Kim Tomas Haglund (t.h.) er tatt ut som Uefas reserveduo foran sommerens fotball-VM i Brasil. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
TIL BRASIL: Dommer Svein Oddvar Moen og assistentdommer Kim Tomas Haglund (t.h.) er tatt ut som Uefas reserveduo foran sommerens fotball-VM i Brasil. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lista over dommere som skal dømme sommerens fotball-VM i Brasil er offentliggjort av Fifa.

Fra Europa reiser ni dommertrioer. Med seg har de, som trioene fra de andre kontinentene, det som Fifa kaller en «support duo». De europeiske reservene er den norske dommeren Svein Oddvar Moen og assistentdommeren Kim Thomas Haglund.

- Vi skal forberede oss akkurat som de som skal dømme. Det er bare noen få team fra Europa, og bare det å være med på listen er i seg selv veldig stort, sier Moen til NTB.

Han sier at han kommer til å fungere som fjerdedommer. I tillegg kan han og Haglund steppe inn dersom andre dommere for eksempel må stå over på grunn av skader eller sykdom.

- Vi er meget godt fornøyd med at Moen og Haglund er valgt ut til sommerens mesterskap. Nåløyet er veldig trangt, og de har prestert meget godt over lang tid. Dette er en stor annerkjennelse, og vi ser svært lyst på kommende oppdrag både fra FIFA og UEFA, sier NFFs dommersjef Rune Pedersen til Fotball.no.

Dette er de ni europeiske hoveddommerne:
Felix Brych, Tyskland
Cüneyt Cakir, Tyrkia
Jonas Eriksson, Sverige
Björn Kuipers, Nederland
Milorad Mazic, Serbia
Pedro Proença Oliveira Alves Garcia, Portugal
Nicola Rizzoli, Italia
Carlos Velasco Carballo, Spania
Howard Webb, England

Hver dommer har med seg to landsmenn som assistenter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media