Moen og Rodal i spydkast!

Det glade vannvidd under Oppdalslekene søndag: Vebjørn Rodal mot Geir Moen i spydkast! - Det blir livsfarlig for publikum, mener Rodal-trener Kjell Arve Husby.

800 meter-sesongen har for lengst gått i vasken for en skadd Vebjørn Rodal. Men OL-mesteren holder seg ikke unna friidrettsbanen av den grunn. Han skal sette spiss på spydkonkurransen under Oppdalslekene kommende helg.

Men trener Kjell Arve Husby har ikke særlig tro på elevens armstyrke.

- Alt over 25 meter vil være en sensasjon. Dessuten kaster han med venstrearmen, så dette blir livsfarlig både for Vebjørn og publikum. Han bør ha på seg vernesko, mener Husby.

Rodal gikk glipp av EM og resten av sesongen på grunn av et tretthetsbrudd i foten. Da han skulle velge seg en alternativ friidrettsøvelse, var spydkast et naturlig valg.

- Han flyr jo rundt på jakt hele tida. Og spydkast er det nærmeste vi kommer jakt på friidrettsbanen, påpeker Kjell Arve Husby.

Geir Moen, som heller ikke har hatt noen heldig piggskosesong, skal gi Rodal skarp konkurranse. For skarp, tror Kjell Arve Husby.

- Jeg regner med at Moen hiver omtrent dobbelt så langt som Vebjørn.
Norges beste spydkaster, Pål Arne Fagernes, deltar også på Oppdal.

- Jeg har lovet å spandere middag på Geir og Vebjørn hvis de til sammen kaster lenger enn Pål Arne. Men jeg sparer de pengene, sier Husby - spydig.

  • Moen deltar også i lengde under Oppdalslekene.