Moggi hevder «ryddegutten» var Inters mann

Måtte gå etter avsløring om dobbeltrolle.

Luciano Moggi, tidligere skandaledirektør i Juventus, hevder ryddegutten i Italias fotballforbund Guido Rossi jobbet utelukkende til Inters fordel i forbindelse med fotballskandalen.

Rossi ble hentet inn for å rydde opp i kampfiksing, håndplukking av dommere og lyssky agentvirksomhet. Det hele endte med at Juventus ble degradert til serie B, mens Milan, Fiorentina og Lazio alle fikk poengstraff.

Måtte trekke seg

Ryddegutt Rossi måtte imidlertid trekke seg forrige uke. Det ble da kjent at han har fått toppjobb i teleselskapet Telecom Italia. Selskapet er tett knyttet til Inter, og sto bak de omfattende telefonavlyttingene som ble brukt som bevis for at Juventus hadde stått bak omfattende sportslig juks.

- Inter, Telecom Italia, Massimo Moratti (Inter-eier) og Rossi er partnere i den samme sfæren, og det er Telecom Italia og Inter, sier Moggi til italiensk fjernsyn.

- Rossi gjorde akkurat det han skulle før han returnerte til Telecom, fortsetter Moggi.

Da Moggi og Juventus ble tatt med buksene nede tidligere i år, hevdet han at «de virkelige makthaverne i italiensk fotball» ikke var blitt tatt. En omfattende telefonavlyttingsskandale i Italia ble nylig avslørt. Det er derfor Inter nå er dratt inn i fotballskandalen.

- Avsløringene de siste dagene bekrefter det jeg har hevdet om industrispionasje. På ny avviser jeg verdien i telefonavlyttingene. Enkelte ord er utelatt, mens andre er lagt til. Hvordan kan vi stole på dette? undrer Moggi.

Inter avviser anklager

Inter avviste onsdag på det sterkeste at klubben har spionert på dommeren Massimo De Santis.

- Jeg kan bekrefte at vi aldri ga instruksjoner om å overvåke noen, sier Inter-eier Massimo Moratti.

Inter risikerer bot og poengstraff dersom de blir dømt for ulovlig avlytting. I Italia må man ha rettens godkjennelse for å avlytte telefonsamtaler.

FIFA-president Sepp Blatter har uttalt seg negativ til Inters handling i saken.

- Dersom Moratti hadde tvil om dommeren, burde han snakket med Italias fotballforbund i stedet, sier Blatter.

(NTB-Reuters)

<B>MISFORNØYD:</B> Juventus\' tidligere skandaledirektør Luciano Moggi mener ryddegutten i etterforskningen av den italienske fotballskandalen, Guido Rossi, jobbet utelukkende til Inters favør.
<B>MÅTTE GÅ:</B> gUIDO Rossi ble tvunget til å trekke seg etter at det ble kjent at han hadde fått en toppjobb i teleselskapet Telecom Italiam, som er tett knyttet til Inter.