Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mogren stilte klokka 16 timer feil

Svenskene gjør iherdige forberedelser til OL i Japan. Tidssoner og akklimatisering er vanskelige greier. Bare spør Torgny Mogren. Den svenske skiveteranen skulle forberede seg til Nagano-tid og stilte klokka åtte timer - feil vei!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem har vel ikke glemt å stille klokka til sommertid, eller stilt den feil vei, og kommet for seint på jobb eller andre avtaler?

Men det er ikke alle som bommer med 16 timer. Det gjorde Torgny Mogren. Han visste at det var åtte timers tidsforskjell mellom Sverige og Japan. Men han rotet litt med retningen - og flyttet viserne åtte timer tilbake istedenfor fram .

Spesiallamper

- Jeg har akklimatisert meg lenge. Jeg har kjøpt inn spesiallamper for å lure kroppen til å tro at det var lyst når det var natt, og omvendt, sier Mogren til svensk TV4.

Oppladningen ville vært bortimot perfekt om det var år 2002 - og vinterlekene skulle foregå i Salt Lake City.

Men amerikansk tid funker dårlig i Nagano.

Nå er svensken i full gang med å rette opp ur-tabben. Etter sju dagers omstilling er kroppen tilbake på svensk tid - mens Mogren selv befinner seg i Nagano. Da gjenstår bare de siste åtte timene.

Men langrennsveteranen har unektelig tidstrøbbel: En medisinsk tommelfingerregel sier at kroppen bruker ett døgn for hver time den skal omstille seg. Og det er bare fire dager til langrennsgutta skal gå klassisk tremil.

Det er vanskelig nok å holde følge med Bjørn Dæhlie i sporet, om man ikke skal ha flere timers handikap i tillegg.

16 timer bak Norge

Men heldigvis for svenskene bør Torgny Mogren være i rute til stafetten om snaut to uker. For det ville vært tøft for de tre lagkameratene å ta inn seksten timer i sporet.

Tenk deg den svenske sekunderingsposten:

«Stå på! Det er bare 16 timer og femten sekunder fram til Norge!»

HELBOM: Torgny Mogren ligger 16 timer bak skjema.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!