Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Salah årets spiller

Mohamed Salah kåret til årets spiller i Premier League

Ifølge journalister.

VINNER AV ÅRETS SPILLER: Mohamed Salah har blitt kåret til sesongen beste spiller av spillerne selv. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
VINNER AV ÅRETS SPILLER: Mohamed Salah har blitt kåret til sesongen beste spiller av spillerne selv. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Det er spillerforeningen PFA (Professional Footballers' Association) som holder kåringen nå i kveld. Før prisen var offisielt utdelt kom det meldinger fra flere journalister om at Mohamed Salah har vunnet prisen

Det ble også lekket et bilde av Salah med det som skal være pokalen. Det er spillerne selv som skal ha kåret Salah til sesongens spiller.

Og like over midnatt kom den offisielle bekreftelsen: Mohamed Salah har blitt kåret til årets spiller av sine kolleger. Han vant foran Manchester Citys Kevin De Bruyne og Tottenhams Harry Kane.

I tillegg til de tre som fikk flest stemmer var også Manchester Uniteds David de Gea og duoen David Silva og Leroy Sané fra Manchester City nominert.

Prisen for årets unge spiller gikk til Manchester Citys Leroy Sané.

Norske Maren Mjelde var nominert til årets kvinnelige spiller, men hun nådde ikke helt opp i avstemningen. Chelsea-spillere fikk tredje flest stemmer.

Prisen gikk til hennes lagvenninne, Fran Kirby.

Sto mellom to?

Det var ventet at Liverpools Mohamed Salah eller Manchester Citys Kevin De Bruyne ville vinne kåringen av Årets spiller i Premier League.

Salah har imponert stort i sin første sesong med Liverpool siden overgangen fra Roma, og har scoret hele 31 mål som offensiv ving i ligaen - mest av samtlige spillere.

Det er en rekord han nå deler med Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez. Salah har tre kamper på seg til å slå rekorden.

Ingen spillere har flere assist enn De Bruyne, som styrer City-midtbanen som en hovmester og har servert lagkameratene 15 ganger denne sesongen. Belgieren er hjertet av City-laget som går mot rekorder i ligaen.

Chelseas N¨Golo Kanté vant prisen forrige sesong, mens Tottenhams Dele Alli da ble kåret til Årets unge spiller.

Årets lag

Spillerne selv har stemt fram følgende lag som Årets lag i Premier League denne sesongen:

David de Gea (Manchester United), Kyle Walker (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham), Nicolás Otamendi (Manchester City), Marcos Alonso (Chelsea), David Silva (Manchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Christian Eriksen (Tottenham), Mohamed Salah (Liverpool), Harry Kane (Tottenham) og Sergio Agüero (Manchester City).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media