Mohoric vant spektakulær Giro-etappe

Giroens lengste etappe ble et fyrverkeri fra første meter.

VANT: Mohoric tok den tiende etappen i årets Giro d'Italia. Her fra en tidligere anledning, da han jublet etter det han trodde var etappeseier i Katalonia rundt, men viste seg å være en tredjeplass. Foto: TDW/Getty Images.
VANT: Mohoric tok den tiende etappen i årets Giro d'Italia. Her fra en tidligere anledning, da han jublet etter det han trodde var etappeseier i Katalonia rundt, men viste seg å være en tredjeplass. Foto: TDW/Getty Images. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den tiende etappen av Giro d'Italia var årets lengste etappe. Likevel, i stedet for å bli en langdryg etappe, ble rittet et fyrverkeri.

Allerede på dagens første stigning, Fonte Della Creta, ble det satt fart, og Esteban Chavez ble droppet av hovedfeltet.

Michelton-Scott slapp ned noen hjelperyttere for å hjelpe colombianeren, mens andre ble sittende med Simon Yates og den rosa ledertrøyen i det første feltet.

Sammen med Quick-Step, som hadde Elia Viviani i gruppe to, prøvde Michelton-Scott å komme seg opp til resten av favorittene. Det klarte de ikke, og til slutt måtte de gi opp. Dermed falt mannen i tredjeposisjon sammenlagt helt ut av kampen om den rosa trøyen.

Les mer om den dramatiske starten her!

Mohoric avgjør tomannsspurt

Da rytterne kom inn i siste bakke, hadde Marco Frapporti (Androni) en luke på drøye minuttet etter å ha tilbragt mange mil i solobrudd.

Han ble derimot fort spist opp, og Davide Villella (Astana) åpnet angrepsfesten.

Italieneren fikk besøk av Matej Mohoric (Bahrain-Merida) og Nico Denz (AG2R). De to 94-modellene kjørte fra Villella, og opparbeidet seg en god luke til hovedfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer