«Moi» Elyounoussi scoret to mot gamle lagkamerater

Molde-ungguttene herjet mot Sarpsborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde - Sarpsborg 08 5-1 (1-1)

MOLDE (Dagbladet): Mohammed «Moi» Elyounoussi fikk drømmetreff ved to anledninger og var svært sentral da Molde knuste Sarpsborg. I 2. omgang herjet Moldes unggutter med gjestene og ga seg ikke før det stod 5-1 i målprotokollen.

I fjerde serierunde gjestet Sarpsborg 08 Aker Stadion for å bryne seg på Tor Ole Skulleruds Molde. Sarpingene hadde ikke vunnet på bortebane i Tippeligaen siden 5. mai i Haugesund. Selv etter en god start, ble oppgaven umulig også denne gang.

- Hva skal dere gjøre med borteproblemet?
- Har vi et problem borte? Jeg vet ikke. Vi spilte borte mot et topp lag i dag. Borte mot topplag, som her, vil alle lag få problemer. Men vi kunne vært mentalt tøffere når vi kommer under. Nå må vi jobbe videre til neste kamp, sier Sarpsborg-trener Brian Deane etter kampen, til Dagbladet.

Farlig Vålerenga-trio Hvem andre enn «Moi» Elyounoussi var første mann til å presentere seg. Mot gamle lagkamerater fikk vingen sjansen etter ti minutt, på en overgang, men skuddet gikk rett i forsvarsblokka til motstanderen.

Etter en ellers rolig start på et solbadet Aker Stadion, kom sjansene.

I det 18. minutt var det Sarpsborg som gikk opp i ledelsen. Aaron Samuel startet en overgang der han fant Bojan Zajic i mellomrommet. Serberen snudde rundt med mann i rygg, før han spilte videre til Thomassen. Sistnevnte, som debuterte for anledningen, kunne iskaldt legge ballen inn til Aaron Samuel som på åpent mål kunne breiside den videre inn i nettmaskene.

Et strålende mål anført av en trio alle med fortid fra Vålerenga.

Sju minutt senere kom imidlertid utlikningen. Hermeet Singh fikk ballen utenfor boksen til Sarpsborg og svingte den inn. Den gikk over midtstopper Martin Thømt Jensen og traff hodet til Fredrik Gulbrandsen, som enkelt kunne heade ballen i mål.

Like etter burde Aaron Samuel scoret sitt andre for dagen. Nigerianeren kom seg fri i 16-meteren til Molde og alene med Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland. Men en mesterlig redning sørget for at lagene var like langt.

Molde produserte flere sjanser til å ta ledelsen. Magne Hoseth og Fredrik Gulbrandsen kombinert farlig, men ble avblåst for en hårfin offside da sistnevnte kom alene med keeper. Singh slo flere farlige innlegg, og Chima Chukwu var en av dem som burde utnyttet dem bedre.

Aron Samuel og Bojan Zajic er en duo å se opp for. De to kommer til å skape hodebry for mange forsvar i årets eliteserie.

Like før pause fikk «Moi» Elyounoussi en enorm sjanse mot gamle lagkamerater, men klarte ikke å plassere ballen mellom stengene. Dermed stod det 1-1 ved sidebytte.

Regissert Selvsagt var det «Moi» Elyounoussi som etter pause sørget for at Molde tok ledelsen. Fra 20 meter fikk «Moi» drømmetreff og ballen suste i nettmaskene bak en sjanseløse keeper. Mot gamle kjente og med familien fra Sarpsborg på tribunen, ble det imidlertid en dempet feiring på 19-åringen.

Molde stoppet ikke opp. Fredrik Gulbrandsen var farlig frempå ved flere anledninger.

Bare fire minutt senere scoret han sitt andre for dagen. Etter en god enkeltmannsprestasjon, der Gulbrandsen fintet Sarpsborg-stopper Thømt Jensen på rumpa, la spissen ballen helt oppe i krysset fra spiss vinkel, og Sarpsborgs Duwayne Kerr kunne ikke gjøre annet enn å se på.

16 år gamle innbytter Sander Svendsen satte inn 4-1 like før slutt. Men før dommeren blåste av, rakk «Moi» Elyounoussi å score igjen. På frispark utenfor 16-meteren til motstanderen, skrudde han inn 5-1 og gjorde ydmykelsen komplett.

En stor 2. omgang av Molde gjør at Brian Deane må vente på å bedre bortestatistikken sin. Molde-treneren derimot, var meget fornøyd med sine unggutter, og responsen laget viste etter pausen.

- En variabel 1. omgang av oss. Sarpsborg var best før pause. Vi er nesten litt heldige som går av til pause med 1-1. Men vi får justert. I 2. omgang er vi et helt annet lag, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Vi skaper mye og scorer mange fine mål. Men jeg synes ikke det var så stor forskjell på lagene som resultatet viser, forteller Molde-treneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer