Basel videre i Champions League

Moi Elyounoussi sendte Basel videre i Champions League

Mohamed Elyounoussi scoret det ene målet da Basel sikret seg plass i mesterligaens utslagsrunder med 2-0-seier over Benfica tirsdag.

SCORET: Mohamed Elyounoussi feirer scoringen mot Benfica tirsdag. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix
SCORET: Mohamed Elyounoussi feirer scoringen mot Benfica tirsdag. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Basel slår dermed følge med Manchester United til cupspillet fra gruppe A.

Den norske landslagsprofilen Elyounoussi scoret kampens første mål etter bare fem minutters spill i den portugisiske hovedstaden Lisboa.

Lagkamerat Michael Lang kom rundt på høyresiden og slo et strålende innlegg inn i feltet. Der kom Elyounoussi stormende og headet ballen utagbart i hjørnet bak hjemmelagets belgiske keeper Mile Svilar.

Snaut midtveis i annen omgang doblet lagkamerat Dimitri Oberlin til 2-0.

Viktig mål

Scoringene var av det særdeles viktige slaget. Basel måtte vinne tirsdag for å være helt sikre på ta seg videre fra gruppespillet. Med uavgjort eller tap, ville CSKA Moskva knipe den andre plassen i åttedelsfinalene med seier over Manchester United på Old Trafford.

Benfica var på sin side tabelljumbo i gruppe A foran tirsdagens kamp og uten sjanse til avansement. Likevel var det ingen enkel oppgave gjestene fra Sveits kom til i den portugisiske hovedstaden.

Elyounoussi og lagkameratene løste i alle tilfeller oppgaven med bravur. Den norske landslagsprofilen spilte hele kampen på venstresiden i den sveitsiske toppklubbens angrepsrekke.

United røk

På Old Trafford gjorde Manchester United-manager Jose Mourinho seks endringer på laget som slo Arsenal i Premier League lørdag. Om det var årsaken til at hjemmelaget lenge slet på eget gress skal være usagt.

CSKA Moskva tok ledelsen på overtid i første omgang. Brasilianske Vitinhos skudd gikk i ryggen på lagkamerat Alan Dzagojev og i mål. Scoringen var et av få høydepunkter i en tam omgang.

United skapte sjansene, men effektiviteten manglet fullstendig. Det kampbildet fortsatte utover i annen omgang, inntil Marcus Rashford og Romelu Lukaku snudde kampen med hvert sitt mål i løpet av tre minutter.

Scoringen var kun Lukakus andre på de 11 siste kampene, men bidro til en ny seier.

United var klare for utslagsrundene allerede i forkant av tirsdagens hjemmekamp. Mourinhos mannskap ble gruppevinnere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer