<strong>VANSKELIG MOTSTAND:</strong> Mohamed Elyounoussi og hans Basel møter Manchester United i den første gruppespillskampen i Champions League. Foto: AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV
VANSKELIG MOTSTAND: Mohamed Elyounoussi og hans Basel møter Manchester United i den første gruppespillskampen i Champions League. Foto: AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV Vis mer

«Moi» møter Manchester United i Champions League

«Moi» håper å forlenge Manchester Uniteds Basel-mareritt: - Mourinho har aldri slått oss

Sist gang sendte Basel engelskmennene ut av Champions League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
<strong>TROEN:</strong> Mohamed Elyounoussi håper Basel kan få med seg gode resultater mot Manchester United. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TROEN: Mohamed Elyounoussi håper Basel kan få med seg gode resultater mot Manchester United. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Sist sesong endte Basel opp med to fattige poeng i gruppespillet i Champions League, og ble sendt rett ut av turneringen.

I år er Mohamed «Moi» Elyounoussi og hans lagkamerater ute revansje, og vil vise at de sveitsiske mesterne har mer å stille opp med i verdens tøffeste klubbturnering.

I fjor ble storlagene Arsenal og PSG for sterke for Basel, i år har de havnet i gruppe med Manchester United. I tillegg skal Basel møte Benfica og CSKA Moskva i gruppespillet.

- Alle gruppene er tøffe, men jeg gleder meg selvfølgelig. Det var stort sist gang og det blir minst like stort denne gangen. Det er alltid kult å få hevde seg mot de beste, mener «Moi».

Har slått United før

Da Basel tapte mot Arsenal i fjorårets gruppespill, hadde ikke de tapt mot engelske lag på fire kamper. Og blant annet Manchester United har tidligere fått oppleve at sveitserne ikke er en lett match.

I 2011 sendte Basel den 20. ganger engelske mesteren ut av gruppespillet i Champions League, da de vant 2-1 hjemme på St. Jakob-Park. Den gangen gikk Basel videre i turneringen sammen med gruppevinner Benfica.

Likhetene med årets gruppespill er altså mange, men det er mest sannsynlig et bedre og mer skjerpet United-lag som venter Basel og Benfica denne gangen.

- Vi får virkelig testet oss den første kampen. De er i deres beste form på lenge akkurat nå, så det blir en ekstra utfordring for oss. Vi har egentlig alt å vinne, er offensive i hodet og tenker at vi skal dra dit for å hevde oss, forteller Elyounoussi.

<strong>MANAGER:</strong> Jose Mourinho har dårlige minner fra sist gang han møtte Basel.
MANAGER: Jose Mourinho har dårlige minner fra sist gang han møtte Basel. Vis mer

Vonde minner for Mourinho

Han er klar over at Basel kan vise til gode resultater mot Manchester United tidligere, og heller ikke nåværende manager for det engelske laget, José Mourinho, har gode minner fra møter med den sveitsiske mesteren.

- Jeg hørte også at Basel ikke har tapt mot Mourinho før heller. For de slo Chelsea da han var der også. Basel har absolutt overrasket før, og vi har lyst til å dra dit og ta med oss poeng, sier en offensiv «Moi».

Det var i Champions League i 2013 at nåværende Liverpool-spiller Mohamed Salah sikret en 1-0 seier til Basel over Chelsea.

Premier League-interesse

Elyounoussi har gjort det bra i Basel etter overgangen i 2016, og sist sesong endte nordmannen på ti scoringer fra sin kantposisjon.

De gode prestasjonene har fanget interessen til større klubber i større ligaer, og i landslagspausen bekreftet han til Sarpsborg Arbeiderblad at blant annet Arsenal har vist interesse.

Moi innrømmer at Premier League er en spennende liga, men holder beina godt plantet på jorda foreløpig.

- Når man vokser opp i Norge er det naturlig at man ser mye på Premier League. Det er en bra liga, som har stor interesse. For min del er Basel fokuset, og jeg vil gjøre det bra der. Så får vi ta det andre seinere.

  • Manchester United-Basel, Viasat Sport 1 kl. 20.45.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer