Manchester United tapte mot Basel

«Moi» og Basel påførte Manchester United årets første Champions League-tap

Sen scoring senket Manchester United.

  • Basel - Manchester United 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Med ett poeng eller mer ville Manchester United vinne gruppa og sikre avansement til neste runde i Champions League.

Den engelske storklubben har vært suveren i gruppe med Basel, CSKA Moskva og Benfica, og sto med full pot før møtet med Basel i Sveits.

Men mot den sveitsiske mesteren gikk José Mourinho og hans menn på årets første tap i Champions League. Gjestene fra Manchester var det dominerende laget gjennom store deler av kampen, men to minutter før full tid var det hjemmelaget som sikret seieren.

Raoul Petretta slo inn langs bakken, og på bakerste stolpe lurte Michael Lang. Han fikk en enkel oppgave med å trille ballen over streken.

- Det er mange som tar tak, og vi er veldig veldig stolt av det vi gjør i dag. Vi gikk ut for å ha det gøy, kose oss og nyte øyeblikket, og vi får betalt til slutt, sier lagets nordmann, Mohamed «Moi» Elyounoussi, til Viasat etter kampen.

Mohamed Moi Elyounoussi i duell med Paul Pogba. Nordmannen og hans Basel stakk av med alle poengene mot den engelske storklubben. Foto: Georgios Kefalas/Keystone via AP
Mohamed Moi Elyounoussi i duell med Paul Pogba. Nordmannen og hans Basel stakk av med alle poengene mot den engelske storklubben. Foto: Georgios Kefalas/Keystone via AP Vis mer

Store United-sjanser

Fra start av tok Manchester United grep om kampen, og satte press på vertene.

Kampens første store sjanse kom ved Romelu Lukaku, som på lekkert vis ble spilt gjennom av Paul Pogba. Franskmannen så en vei og spilte ballen den andre, og kraftspissen fra Belgia kom til avslutning. Lukaku var litt presset i avslutningsøyeblikket, og keeper fikk avverget.

Sekunder seinere fikk Marouane Fellaini headet mot mål, men en årvåken forsvarsspiller fikk reddet på strek. Uniteds belgiske midtbanespiller var suveren i luftrommet, og før pause fikk han stusset Anthony Martials innlegg i stolpen.

En annen som rakk å treffe treverket før lagene gikk til pause, var Marcos Rojo. Midtstopperen fyrte av fra rundt 35 meter. Ballen gikk via et hode, og suste til slutt i tverrliggeren.

- Mourinhos gutter har vært suverene, var Viasat-kommentator Morten Langlis korte oppsummering av omgangen.

«Moi» fra start

Mohamed «Moi» Elyounoussi scoret mot Sion i ligaen i helga, og fikk tidvis yppet seg mot Manchester Uniteds forsvar. Men en avslutning fra distanse, som gikk rett på keeper, var det nærmeste nordmannen kom scoring denne gangen.

Nærmere kom Renato Steffen, men avslutningen fra skrått hold snek seg centimeter utenfor Sergio Romeros høyre stolpe.

Basel gjorde en langt bedre figur i andre omgang, men måtte vente til det 89. minutt før de fikk uttelling.

Michael Langs sene scoring sender Basel opp på delt 2. plass i gruppe A. De møter tabelljumbo Benfica i den siste kampen. Manchester United skal måle krefter mot CSKA Moskva, som vant sin kamp tidligere onsdag. Den reelle sannsynligheten er liten, men etter dagens poengtap, lever ikke engelskmennene helt trygt før den siste kampen er spilt.

Zlatan-innhopp

«Moi» var ikke den eneste skandinaven som fikk sjansen i kampen. En ikke helt kjent kar ved navn Zlatan Ibrahimovic kom inn for gjestene da det gjensto et kvarter.

Svensken har vært ute i lang tid, og fikk sine første minutter etter skaden forrige helg. Onsdag kom han inn til sin Champions League-debut for Manchester United.

Men heller ikke superspissens innhopp var nok til å bryte gjennom Basels forsvar. I stedet var det vertene som til slutt tok med seg alle poengene.

Michael Langs sene scoring sender Basel opp på delt 2. plass i gruppe A.

PS: Basel har gått seirende ut mot Manchester United tidligere også. I 2011 sendte sveitserne storklubben ut av Champions League, da de vant 2-1 på hjemmebane i gruppespillet.