OVERRASKET LANDSLAGSSJEFEN: «Moi» Elyounoussi overrasket landslagssjef Lars Lagerbäck med sine to frisparkmål. 23-åringen skulle egentlig ikke ta frisparkene engang, røper svensken. Video. NTB / Scanpix Vis mer

VM-kvalifisering

«Moi» overrasket Lagerbäck: - Det ga meg noe å tenke på

Møtte pressen før søndagens oppgjør mot Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Och det sägs att efter regnet kommer solen fram igen.»

Lars Lagerbäck og det norske landslaget kan unne seg å nynne litt på setningen fra Björn Afzelius klassiker dagen derpå.

San Marino ble minst fire nummer for små for det norske landslaget i går kveld, og Lagerbäcks menn har fått en solid selvtillitsboost etter fadesen mot Tyskland i september.

Nå venter Nord-Irland på Ullevaal søndag. Og i dag møtte Lagerbäck pressen før oppgjøret.

Der ble det klart at det kommer en ny spiss inn i troppen på grunn av Joshua Kings sakde:

- Joshua King er ute. Det er en liten skade, men han kan ikke spille på søndag. De tror ikke det er alvorlig. Inn kommer Bjørn (Maars Johnsen), sier treneren.

HISTORISK SEIER: Et hattrick fra Moi Elyounoussi og totalt 8 bortemål ga Norge sin største borteseier noensinne. Video: MAX Vis mer

- Hadde ikke vunnet OBOS-ligaen

Om San Marino-kampen, sier Lagerbäck:

- Det er bra at vi scorer åtte mål. Vi spilte bra offensivt. Med all respekt, så var det ikke den beste motstanderen, men vi trengte en opptur etter Tyskland-kampen.

- Hvordan vil du rangere San Marino?

- Jeg har ikke sett så mye på OBOS-ligaen. Det er vanskelig. De hadde ikke vunnet OBOS-ligaen, det tror jeg ikke. Mer konkret kan jeg ikke være, dessverre.

En som får skryt etter San Marino-kampen er Mohamed Elyounoussi, som banket inn to mål fra frispark og spilte seg til en 8-er på Dagbladets spillerbørs.

- Hvis han gjør det til en vane kommer jeg til å kalle det en x-faktor, svarer han på NTBs spørsmål.

- Jeg har ikke sett han har tatt de frisparkene for klubblagene spesielt ofte. Han var ikke førstevalg med høyrefot for oss heller. Det var en liten overraskelse for meg. Men det er bra at spillerne tar egne initiativ som lykkes.

- Det ga meg noe å tenke på framover. Jeg har ikke nok kunnskap om det var marginene som var med ham eller om han har det i seg. Jeg lover å sjekke opp det bedre, sier Lagerbäck.

Tøff kamp

Den svenske treneren forventer en tøff kamp på Ullevaal søndag.

- De har et profesjonelt lag som vet akkurat hva det handler om. De er fysisk sterke og er gode i dueller. De har et godt lag. Jeg vet ikke om de har noen svakheter. De har bygget dette laget over tid, og jeg greier ikke peke på noen svakheter.

Med King ute blir der forandring på topp - og Lagerbäck forteller at han ikke har bestemt seg for hvordan han vil bruke spissene som er igjen i troppen.

- Skulle du ønske at din spillertropp har samme «Die Hard-mentalitet» som Nord-Irland?

- Jeg vet ikke om jeg har sett de filmene, jeg har vel sett noen av dem. Jeg vil ha en aggressiv og karaktersterk stall. Jo mer vi kan bygge opp det, jo bedre er det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer