«Moi» skjøt Molde til en ny cupfinale etter soloraid

Tor Ole Skullerud løp rett til fansen.

Stabæk - Molde 0-1 (0-0)

BEKKESTUA (Dagbladet): Mohamed Elyounoussi ble matchvinner fire minutter før full tid, og sørget for at Molde er klare for sin andre strake cupfinale.

Serieleder Molde gikk ut i et voldsomt tempo på Nadderud. Vertene sleit med å henge med, men heldigvis for Stabæk, var de flinke til å forsvare seg i egen boks.

Selv om det var Molde som sto for finspillet de første 15 minuttene, klarte ikke romsdalingene å skape noen store sjanser.

Sjanser ble det produsert i den andre enden på Nadderud. Aller nærmest var Franck Boli. Den spreke Stabæk-angripen kom til avslutning fra noe skrått hold. Ørjan Håskjold Nyland fikk en hånd på avslutningen. Ballen hadde likevel retning mot mål, og på streken sto Per Egil Flo og avverget baklengsmål.

Nevnte Boli kom også til en annen avslutning før hvilen, men denne snek seg utenfor stolpen.

Høyt tempo Omgang to startet også med et høyte tempo. Begge lag ønsket å gå i angrep, og det bar kampen preg. Martin Linnes kom på et sine vante løp fra sin høyrebackposisjon. Stabæk-keeper Mande Sayouba var på halvdistanse. Dessverre for de tilreisende tilhengerne endte lobben på nettaket.

Kampen fortsatte lenge uten at noen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. De fleste forventet nok en lang kveld med ekstraomganger på Nadderud. Men med fire minutter igjen av ordinær tid, dukket en 20-åring fra Østfold opp.

Moi matchvinner Mohamed Elyounoussi fikk ballen ti meter inn på Stabæks banehalvdel. 20-åringen lurte vekk en Stabæk-forsvarer, og satte full fart mot vertenes mål. Der kom han seg unna en ny forsvarer, før han satte ballen via den bortre stolpen og i mål.

Et par minutter senere gikk målscoreren av banen.

Stabæk forsøkte å presse gjestene. Men klarte aldri å skape de nødvendige sjansene foran et fullsatt Nadderud.

Dermed var det Molde som kunne juble for en ny cupfinale.

Ikke siden Viking i 2001, har et lag spilt to strake cupfinaler.

- Fortjent Tor Ole Skullerud løp rett bort til de tilreisende supporterne etter at seieren var et faktum.

- Det er stort å komme til cupfinalen. Og det føles fortjent. Vi er best gjennom 90 minutter, sa Molde-treneren til NRK.

Magne Hoseth avgjorde semifinalen til Moldes fordel for ett år siden. Også cupfinalen på Ullevaal avgjorde den nåværende Stabæk-spilleren. I år må han tåle se gamle lagkamerater entre nasjonalarenaen i november.

- Det føles surt. Vi har mange gode kontringsmuligheter som vi ikke utnytter. Vi skulle straffet de hardere, sier Hoseth til NRK.

 TAKKER:  Tor Ole Skullerud takker Moi for matchvinnergoalen etter 20-åringen ble byttet ut. Foto: Bjørn Langsem
TAKKER: Tor Ole Skullerud takker Moi for matchvinnergoalen etter 20-åringen ble byttet ut. Foto: Bjørn Langsem Vis mer