Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Man. City - Basel 1-2:

Moi strålte i overraskende City-smell

Scoring og målgivende pasning for nordmannen.

  • Man. City - Basel 1-2 (5-2 sammenlagt)

(Dagbladet): Manchester City var i teorien allerede klare for kvartfinalen i Champions League før returkampen mot Basel i kveld. Men det ble likevel underholdning på Etihad i Manchester.

Og sett med norske øyne var det uvant kost. Mohamed «Moi» Elyounoussi havnet virkelig i fokus. Først utliknet han til 1-1, før han serverte medspiller Michael Lang som satte inn 1-2 i 2. omgang.

Scoring og målgivende pasninger er ikke hverdagenskost for en nordmann i Champions League-sluttrundene - og Elyounoussi var en av Basels beste i den overraskende triumfen mot et b-preget City.

Jesus-mål

Selv med b-preg fra start var det en stjernespekket 11-er som hjemmelaget kom med. Blant annet Gabriel Jesus og Yaya Toure var blant de sentrale, men kveldens City-reserver imponerte neppe manager Pep Guardiola.

Hjemmelaget fikk en oppskriftsmessig start på kampen da Gabriel Jesus satte inn 1-0 etter 8 minutter. City-spillerne kombinerte fint og ballen ble spilt på tvers i feltet til spissen som sendte vertene foran.

Etter 17 minutter utliknet Moi Elyounoussi. Plutselig var nordmannen fri på 10 meter og angriperen hamret inn 1-1.

God Moi

City dominerte banespillet og presset på for scoringer utover i kampen, men uten å spille seg til supersjanser.

I stedet var det Basel som overrasket alle etter 71 minutter. Elyounoussi var god og smart, holdt på ballen og spilte en perfekt ball til Lang på et lurt løp. Lang hamret inn 1-2.

På benket satt en forfjamset Guardiola og ristet på hodet.

Fakta:

Manchester C. (England) – Basel (Sveits) 1-2 (1-1), sammenlagt 5-2

Mål: 1-0 Gabriel Jesus (8), 1-1 Mohamed Elyounoussi (17), 1-2 Michael Lang (71).

Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Basel.

Tottenham (England) – Juventus (Italia) 1-2 (1-0), sammenlagt 3-4

Mål: 1-0 Son Heung-min (39), 1-1 Gonzalo Higuain (64), 1-2 Paulo Dybala (67).

84.010 tilskuere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling