ALPENES KLOPP: Southamptons nye trener blir sammenliknet med Liverpool-trener Jürgen Klopp. Foto: Shutterstock / Gareth Everett
ALPENES KLOPP: Southamptons nye trener blir sammenliknet med Liverpool-trener Jürgen Klopp. Foto: Shutterstock / Gareth EverettVis mer

Ralph Hasenhüttl er ny trener i Southampton

Mois nye trener spionerte på Klopp med kikkert

Southamptons nye trener blir kalt for «Alpenes Klopp». Nå skal han redde klubben fra nedrykk.

«Alpenes Klopp» - eller som han helst vil at folk skal kjenne han som, Ralph Hasenhüttl - er Moi Elyonoussis nye trener i Southampton etter at Mark Hughes fikk sparken forrige uke. Lørdag fikk han en marerittstart på sin tid i Southampton med 1-0-tap mot bunnrival Cardiff.

- Jeg har hørt om kallenavnet, men jeg liker det ikke så godt. Jeg vil være min egen karakter, sa Hasenhüttl om kallenavnet «Alpenes Klopp» på sin første pressekonferanse som Southampton-manager.

Sammenlikningen med Jürgen Klopp er likevel ikke helt bunnløs. Begge to kan vise til sterke prestasjoner i Bundesliga og begge står for mye av den samme fotballfilosofien.

- Vi satt sammen på skolebenken. Vi tok nemlig FIFA pro-lisensen sammen, sier han.

Hasenhüttl innrømmer at han liker fotballen til Klopp.

- Jeg var alltid fan av fotballen hans. Han har en veldig proaktiv måte å spille på. Jeg tror han satte merker i tysk fotball med måten han spilte på. Det påvirket selvfølgelig også min måte å spille på. Så han er en fantastisk manager og hvis jeg kunne gjort det samme hadde det vært fantastisk, sier Hasenhüttl om trenerkollega Klopp.

CAPS OG JOGGEBUKSE: Hasenhüttl og Klopp er ikke helt ulike i klesstilen heller. Foto: NTB Scanpix
CAPS OG JOGGEBUKSE: Hasenhüttl og Klopp er ikke helt ulike i klesstilen heller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sterke prestasjoner

Men Østerrikeren er som nevnt ikke et helt ukjent kort selv. Han tok over RB Leipzig rett etter opprykket til Bundesliga. Det endte med en andreplass i den tyske toppdivisjonen.

En av de beste prestasjonene av et nyopprykket lag i Tyskland noensinne. Da var sjetteplassen sesongen etter ikke bra nok og Hasenhüttl og Leipzig skilte veier etter forrige sesong.

I sommer var han blant annet ryktet til den ledige jobben i Arsenal etter Arsène Wenger, men Hasenhüttl avkrefter at det var kontakt mellom partene i sommer.

- Jeg har alltid tenkt at jeg ikke hadde stort nok navn for topp-seks klubbene i England.

Kan passe Moi

Hasenhüttl er kjent for å gi unge spillere sjansen og liker en spillestil som gir flere muligheter framover.

Det kan love godt for norske Moi Elyounoussi.

- Jeg tror Moi blir enda bedre under en manager med en stil som setter ham opp i gode situasjoner oftere. Jeg er stor fan, og håper og tror dette kan være bra for ham, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller til TV 2.

Moi kom ikke på banen for Southampton i helgens tap mot Cardiff.

Spiller du under Ralph Hasenhüttl må du løpe. Lagene hans har blitt kjent som vanskelige å spille mot. De ser hele tiden etter muligheter til å stresse motstanderne og går umiddelbart i angrep når sjansen byr seg.

- Alle som kjenner lagene mine vet at jeg vil spille med mye intensive løp og spillere som vet hva de skal gjøre, sier Hasenhüttl

Syklet rundt med kikkert

Tilbake i juni 2013 hadde Hasenhüttl akkurat sagt opp jobben i den relativt ukjente tyske klubben AFL Aalen. Han fortalte thesetpieces.com at han følte at han hadde tatt klubben så langt han kunne etter tre suksessfulle sesonger.

Den samme sommeren tilbrakte han i alpene, med terrengsykkel og kikkert. Slik kunne han nemlig spionere på Jürgen Klopps Dortmund og Lucien Favres Borussia Mönchengladbach.

- Det er bedre å følge med uten at noen vet at du er der. Da slipper man å snakke med folk og man kan konsentrere seg om treninga, fortalte han til nettstedet.

Han var også i Italia for å se Tyskland forberede seg til VM.

- Jeg synes slikt er interessant. Jeg høres kanskje litt rar ut, men jeg tror det gjør meg til en bedre trener.

For andre året på rad har Southampton startet sesongen svakt og ser igjen ut til å være innblandet i nedrykksstriden. Til helga venter et vanskelig oppgjør mot Arsenal hjemme på Saint Marys.