Møkk full før skjebnekampen mot Norge

LONDON (Dagbladet): Englands landslagskaptein Tony Adams var drivende full kvelden før den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mot Norge på Wembley i oktober 1992 - kampen da Kjetil Rekdal scoret det fantastiske utlikningsmålet. Adams ble tatt på fersk gjerning av landslagssjef Graham Taylor!

Det er Tony Adams som forteller dette i sin nye bok «Addicted», som nå presenteres i den engelske avisa The Sun. Adams hadde utviklet seg til alkoholiker i denne perioden, og hadde vært på fylla sammen med en annen nå tørrlagt alkoholiker: Paul Merson.

Arsenal og Englands lagkaptein forteller at de to hadde kommet hjem, skikkelig fulle, og tatt seg inn på rommet til lagkamerat David Seaman fra Arsenal. Her hadde de tettet toalettet med å putte ruller med toalettpapir i avløpet. Seaman hadde imidlertid sett dem, men ikke sagt noe.

- Det neste jeg husker er at jeg våknet på Paul Merson og mitt rom, og døra var borte. Jeg har seinere fått vite at jeg hadde knust døra, og bedt resepsjonen ordne opp for meg, skriver Tony Adams.

Ble truet

Men resepsjonen hadde fått nok. De hadde også varslet landslagssjef Graham Taylor, som plutselig og uventet kom inn på de to Arsenal-spillernes rom.

- Jeg kan ikke hjelpe dere denne gang. Kommer dette i avisene, så er dere ute av landslaget! truet Graham Taylor.
Men ingen av avisene fikk tak i fylleproblemene til Adams og Merson, og de fikk være med i troppen. Seinere ble Tony Adams nødt til å erstatte den ødelagte hotelldøra, og betalte regninga på 5500 kroner uten å protestere.

I boka forteller også Tony Adams om en reise til Skandinavia. Arsenal skulle spille flere treningskamper, men stakkars Adams var for full til å henge med.

- En morgen var jeg virkelig full, og ravet og falt. De andre spillerne bare lo, men ikke manager George Graham. Han sa ikke et eneste ord, skriver Tony Adams.

Mye fyll

Den kjente kapteinen forteller at han på det verste kunne drikke 20 halvlitere og to flasker vin pr. dag. Han forteller at alkoholproblemene utviklet seg gradvis, og at han mistet kontrollen over drikkingen forholdsvis tidlig i karrieren.

Han holdt det gående helt fram til etter EM i 1996. Da tok hans far affære. Han hadde hørt på puben at Tony var en fyllebøtte, og grep inn.

Sønnen havnet på avvenning, og siden har han vært tørr.

ÅPEN OG ÆRLIG:</B> Tony Adams nye bok - &#171;Addicted&#187;.