- Møkka lei av uflaks

Petter Solberg har fått nok av uflaks og feil. Nå satser han alt på å stoppe Sebastien Loeb fra å bli den første til å vinne fem VM-runder på rad.

I helga hadde den franske verdenseneren full kontroll på konkurrentene i Rally Tyrkia. Petter Solberg fulgte på plassen bak, etter å ha reist seg kraftig fra en svak fredag.

-  Jeg ble slått med 50 sekunder på to fartsprøver fredag. 50 sekunder, ass! sier Solberg til Dagbladet.

-  Men jeg slo Marcus Grönholm med 40 på de to siste dagene, under like forhold. Ting fungerte veldig bra her - hvis du glemmer fredagen, sier Solberg.

Det tar han med seg inn mot neste runde - Rally Akropolis i Hellas.

Garanterer seier

For vinner Loeb der, blir han den første i VM-historien med fem strake seirer. Og det vil ikke Solberg ha noe som helst av.

-  Det kan jeg love: Hellas blir en kjempefight. For nå er unge Solberg sulten på seier, sier Petter.

Og:

LEI ANDREPLASSER: Erkerival Sebastien Loeb har vunnet fire løp på rad, etter at Solberg startet sesongen best. Foto. SCANPIX/EPA
LEI ANDREPLASSER: Erkerival Sebastien Loeb har vunnet fire løp på rad, etter at Solberg startet sesongen best. Foto. SCANPIX/EPA Vis mer

-  At jeg ikke har hatt 100 prosent klaff de siste løpene, tror jeg bare gjør meg enda sterkere. Jeg er møkklei uflaks, og garanterer deg at det snart blir seier igjen.

Hellas-runden går om tre uker. Men for Petters del kunne den gjerne startet med en gang. I går hadde Subaru-teamet en detaljert gjennomgang av hvordan Hellas skal erobres, og Petter gleder seg.

Raskere enn Loeb

-  Vi har gått igjennom detaljene, og funnet ut hvilke dekk vi skal satse på for de to neste rundene. Så nå gjelder det bare å følge med på værmeldinga, slik at vi vet at forutsetningene stemmer.

Fredagens dekkvalg irriterer ham fortsatt.

-  Det er disse småtingene som vi hele tida må forbedre. Og det var jo bare fredag som ødela, jeg kjørte fortere enn alle - Loeb også - de to siste dagene. Men alt må klaffe neste gang, for jeg er lei av ikke å få vist hva jeg er god for.

-  Alt må være perfekt

-  På New Zealand fikk jeg ikke vist det. Da var det dekkene, og det samme var tilfellet på Sardinia. I Kypros-runden var det

bilen som skapte trøbbel. Og nå var det dekkene igjen. Det er mange småting som må forbedres, også på bilen, men det skal vi få gjort. Det eneste som duger, er å få alt perfekt, sier Solberg.

Etter sju runder har Loeb fått en ledelse på 13 poeng ned til Spydeberg-sjåføren. Denne kan i verste fall øke til 23 helga etter sankthansaften - uten at Solberg mener Hellas-runden er avgjørende for hele VM.

-  Det blir en hard kamp, men ikke noe «take it or leave it». Alt kan skje i seinere runder også, sier Petter Solberg.

LOVER SEIER SNART: Petter Solberg og sidemann Philip Mills hadde smilet forsiktig på lur da de møtte fansen etter 2.-plassen i går.