MER JUBEL: Anders Mol og Christian Sørum er verdensenere etter en formidabel sesong i sanda. I Sveits fikk de med seg en haug av priser for innsatsen. Foto: Peter Schneider/Keystone via AP/ NTB Scanpix
MER JUBEL: Anders Mol og Christian Sørum er verdensenere etter en formidabel sesong i sanda. I Sveits fikk de med seg en haug av priser for innsatsen. Foto: Peter Schneider/Keystone via AP/ NTB ScanpixVis mer

Mol og Sørum vinner alt av priser

Mol og Sørum gjorde rent bord i prestisjetung kåring

Anders Mol og Christian Sørum forsynte seg grovt av prisene da sesongens beste spillere i internasjonal sandvolleyball ble hedret i sveitsiske Lausanne mandag.

Mol og Sørum har nærmest gjort kometkarriere og avsluttet sesongen med fire strake turneringsseirer. Seieren i den siste turneringen i Tyskland innbrakte nesten 1,3 millioner kroner alene.

Den norske duoen har vært i en egen klasse i sanden, og de råsterke resultatene har sendt dem til topps på verdensrankingen. I løpet av kort tid er laget blitt et hett medaljehåp i Tokyo-OL om to år.

Mandag kom det nye synlige bevis på suksessen.

Under prisutdelingen i Lausanne fikk 21 år gamle Mol ikke mindre enn fire priser. Han ble kåret til beste spiller på verdensserien - i tillegg til "beste blokkspiller" og "beste offensive spiller". Konkurrenter, trenere og dommere kåret han også til den spilleren som har forbedret seg mest det siste året.

Christian Sørum ble på sin side kåret til verdensseriens "beste defensive spiller", og i kampen om å bli årets spiller fulgte han nærmest lagkamerat Mol.

Totalt har den norske duoen spilt inn 2,3 millioner kroner denne sesongen. 41 av 58 kamper endte med seier.

I sommer ble Mol og Sørum europamestre.