Mol og Sørum klar for EM-semifinale

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) vant lørdag to strake sett mot sine tyske motstandere og tok seg til semifinale i EM i Moskva.

HERJER: Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum er klar for semifinale i EM. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
HERJER: Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum er klar for semifinale i EM. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norske superduoen vant to strake sett i kvartfinale oppgjøret mot tyske Julius Thole og Clemens Wickler i EM-kvartfinalen lørdag.

Lagene fulgte hverandre til 8-8 i det første settet. Da skaffet Mol og Sørum seg sakte, men sikkert å få den luken de trengte for å dra settet i land. Ledelsen på 12-9 skulle vise seg å være avgjørende for settet.

Tyskerne var på det nærmeste ett poeng bak nordmennene etter dette, men klarte aldri hente nok poeng til å stjele settet fra Mol og Sørum. Settet endte 21-17.

Også i det andre settet fulgte tyskerne de norske gutta i starten, men Mol og Sørum fikk igjen luka de trengte for å kontrollere settet, og dermed kampen, inn. De norske gutta vant settet 21-15.

Semifinale og finale spilles søndag.

Mol og Sørum er regjerende europamestre og favoritter til å vinne EM nok en gang.

Den norske duoen har herjet i verdensserien denne sesongen. Mol og Sørum har tre turneringsseire på rad og er rangert som verdens beste par. Nylig vant de sin tiende seier i verdensserien (femstjernersturnering i Wien).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer