HERJER: Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum er klar for semifinale i EM. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
HERJER: Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum er klar for semifinale i EM. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix Vis mer

Mol og Sørum klar for EM-semifinale

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) vant lørdag to strake sett mot sine tyske motstandere og tok seg til semifinale i EM i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norske superduoen vant to strake sett i kvartfinale oppgjøret mot tyske Julius Thole og Clemens Wickler i EM-kvartfinalen lørdag.

Lagene fulgte hverandre til 8-8 i det første settet. Da skaffet Mol og Sørum seg sakte, men sikkert å få den luken de trengte for å dra settet i land. Ledelsen på 12-9 skulle vise seg å være avgjørende for settet.

Tyskerne var på det nærmeste ett poeng bak nordmennene etter dette, men klarte aldri hente nok poeng til å stjele settet fra Mol og Sørum. Settet endte 21-17.

Også i det andre settet fulgte tyskerne de norske gutta i starten, men Mol og Sørum fikk igjen luka de trengte for å kontrollere settet, og dermed kampen, inn. De norske gutta vant settet 21-15.

Semifinale og finale spilles søndag.

Mol og Sørum er regjerende europamestre og favoritter til å vinne EM nok en gang.

Den norske duoen har herjet i verdensserien denne sesongen. Mol og Sørum har tre turneringsseire på rad og er rangert som verdens beste par. Nylig vant de sin tiende seier i verdensserien (femstjernersturnering i Wien).

Tidligere i EM har de vunnet 21-14, 20-22, 15-12 over Alexander Huber/Christoph Dressler fra Østerrike, 21-13, 21-7 over russerne Ruslan Bykanov og Valerij Samodaj og 21-14, 26-24 mot den sveitsiske duoen Adrian Heidrich og Mirco Gerson. Torsdag skulle de møtt Martins Plavins og Edgars Tocs, men latvierne trakk seg fra kampen som følge av skade.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer