Mol og Sørum klar for sin tredje strake finale

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tok seg søndag til finalen i firestjernersturneringen i Ostrava.

FINALEKLAR: Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum er klare for finale i Ostrava. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
FINALEKLAR: Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum er klare for finale i Ostrava. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mol og Sørum jakter er dermed kun én kamp unna sin tredje strake seier i en firestjernersturnering. Den norske duoen har nå vunnet 17 kamper på rad etter to turneringsseiere i Brasil og Kina.

I søndagens semifinale gjorde de norske gutta kort prosess med sine russiske motstandere, Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij, og vant to strake sett i den tsjekkiske sanden.

I finalen møter det norske paret hjemmehåpene Ondrej Perusic og David Schweiner. Den spilles senere søndag.

Storspilte

I semifinalen fikk russerne, rangert som nummer elleve i verden, ved et par anledninger to poengs ledelse i starten av første sett, men nordmennene hentet seg inn hver gang, godt hjulpet av gode norske Molblokker. Etter hvert som det første settet skred fram gikk nordmennene fra å ligge under 10-9 til å lede 16-11. Derfra og ut kontrollerte Mol og Sørum settet ut og vant til slutt 21-17.

I andre sett holdt lagene følge til 6-6, men da sa de norske gutta takk for følget og leverte storspill fra øverste hylle. Plutselig var Mol og Sørum tre poeng foran, et forsprang russerne aldri klarte å hente inn. Anders Mol fortsatte å frustrere det russiske paret med sine mange blokker ved nettet og russerne måtte etterhvert innse at slaget om finalebilletten var tapt. Mol og Sørum dro det andre settet i land med 21-15.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer