VM-bronse til Mol/Sørum

Mol og Sørum skrev historie

Anders Mol og Christian Sørum tok Norges første VM-medalje på 18 år.

BRONSEGUTTER: Christian Sørum og Anders Mol vant VM-bronse. Foto: NTB scanpix
BRONSEGUTTER: Christian Sørum og Anders Mol vant VM-bronse. Foto: NTB scanpixVis mer

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tok bronsemedalje i VM i dag.

Etter å ha tapt det første settet 21-19, slo den norske duoen nådeløst tilbake og feide den amerikanske duoen Tri Bourne og Trevor Crabb av banen. Det andre settet ble vunnet 21-15 i nordmennenes favør, før de avgjorde med 15-10 i det tredje og avgjørende settet.

- Det var en veldig tøff kamp. Det var vanskelig å glemme gårsdagen. Semifinaletapet var veldig skuffende for oss, men vi måtte fokusere på denne kampen. Det var veldig vanskelig, spesielt i det første settet, men vi fant en måte å vinne på til slutt, sier Anders Mol til TV 2.

Skrev historie

Nordmennene er rangert som verdens suverent beste par, og var storfavoritter før VM i Hamburg. Det var derfor en stor overraskelse da de tapte semifinalen lørdag. Søndag fikk de en mulighet til å rette opp inntrykket og slå tilbake, og amerikanerne var til slutt sjanseløse mot de norske stjernene.

Det er Norges første VM-medalje siden bronsen til Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud i 2001.

Mol og Sørum klarte derimot ikke å ta Norges første offisielle VM-gull i sandvolleyball. Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide ble riktignok verdensmestere i 1995, men da fikk vinnerne av verdensserien også VM-gull. Første offisielle VM ble arrangert i 1997.

Saken oppdateres.