Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mol og Sørum til finale i storturnering i Brasil

Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum sikret finaleplass i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Itapema i Brasil natt til søndag norsk tid.

TIL FINALEN: Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum storspiller i Brasil. Foto: FIVB
TIL FINALEN: Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum storspiller i Brasil. Foto: FIVB Vis mer

Den norske duoen vant først 2-0 mot Nico Beeling/Marco Krattinger fra Sveits i kvartfinalen, før de fulgte opp med samme sifre mot hjemmefavorittene Vitor Felipe/Guto Carvalhaes i semifinalen natt til søndag norsk tid.

– Det var som om to nordmenn spilte mot tusenvis av brasilianere, fordi fansen jublet for hvert eneste poeng, sa Mol.

– Vi gikk inn i vår egen boble, tenkte ikke noe på det og bare fokuserte på vår egen kamp og hva vi måtte gjøre for å slå dem. Det er fantastisk at vi er i finalen, la han til.

Den norske duoen vant 21-17, 21-13 i semifinalen, og møter Andre Loyola Stein og Evandro Goncalves Oliveira Junior i finalen som spilles søndag ettermiddag norsk tid. De er regjerende verdensmestre.

Sist gang et lag fra Norge var i finalen i en turnering i Brasil var i 1994. Jan Kvalheim og Bjørn Måseide tapte da finalen mot brasilianske Franco og Roberto.

Forrige norske seier på verdensserien kom i 1998 da Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen vant over brasilianerne Para og Guilherme i Berlin.

Semifinale var foreløpig sesongbeste for Mol/Sørum før finaleplassen ble sikret lørdag. Flere topp ti-plasseringer har sørget for at Mol og Sørum er rangert som det 14. beste paret i verden på herresiden.

Resultatet sikrer også viktige rankingpoeng inn mot OL-kvalifiseringen som starter neste år. OL i Tokyo i 2020 er duoens store mål.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media