Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sanvolleyball

Mol og Sørum til semifinale i Sveits

Sandvolleyballduoen Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum avanserte fra kvartfinalen i majorturneringen i Sveits med 2-0 seier fredag kveld.

Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinalen i majorturneringen i Sveits. Her fra en kamp mot Italia. Foto: volleyball.no
Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinalen i majorturneringen i Sveits. Her fra en kamp mot Italia. Foto: volleyball.no Vis mer

De norske verdenssjuerne hadde god kontroll på oppgjøret mot belgiske Dries Koekelkoren og Tom Van Walle. Første sett ble vunnet 21-18, mens det ble 21-15 i det andre. Kvartfinalen var over på 32 minutter.

- Det er en helt vanvittig god kamp av oss. Vi spiller nesten uten feil og kjører over det belgiske laget i annet sett, sa Mol etter kampen.

Lørdag spiller han og Sørum semifinale mot amerikanske Jacob Gibb og Taylor Crabb. Den norske duoen har 9.-plass som beste resultat tidligere i en majorturnering.

- Semifinale er utrolig stort. Vi skal gjøre vårt beste for å vinne den, sier Sørum

Gibb og Crabb er rangert som verdens 29. beste sandvolleyball par, men imponerte ved å slå de 5.-rankede latvierne Martins Plavins og Edgars Tocs i kvartfinalen.

Det nevnte latviske paret tapte for øvrig også for Mol/Sørum i den innledende runden.

Turneringen gir nordmennene viktige rankingpoeng for å sikre en plass i World Tour Final i august. Det er sesongavslutningen på verdensserien, hvor kun de ti beste lagene i verden får være med. Mol/Sørum er i dag rangert som nummer sju i verden, og har gode muligheter til å få bli med i det gjeveste selskapet.

(NTB/Dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media