Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mølby, Laudrup og Elkjær tror Solbakken ryker

Skeptiske til Norge-løsning.

FERDIG FØR 2011? Danske fotballeksperter har ingen tro på at Ståle Solbakken er FCK-trener de neste 18 månedene. Her er nordmannen betenkt under gårsdagens møte med PSV. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
FERDIG FØR 2011? Danske fotballeksperter har ingen tro på at Ståle Solbakken er FCK-trener de neste 18 månedene. Her er nordmannen betenkt under gårsdagens møte med PSV. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Ståle Solbakken har sagt at han bare konsentrerer seg om FC København, helt fram til han gir seg som klubbtrener sommeren 2011.

Tre av Danmarks største fotballstjerner tror ikke nordmannen klarer å holde på FCK-jobben de neste 18 månedene.

Den norske treneren ble diskuert i studio på direkten på dansk TV3 i går, før avspark i Europa League-kampene mellom FCK og PSV Eindhoven.

- Jeg tror personlig ikke Ståle Solbakken holder ut perioden, sier tidligere Danmark- og Verona-spiss Preben Elkjær ifølge Sporten.dk.

Klarer spillerne det?
Tidligere Liverpool-kjempe Jan Mølby er også kritisk til at en trener på oppsigelse klarer å få laget til å prestere godt nok.

- Det er ikke et spørsmål om Ståle Solbakken kan klare det. Det er et spørsmål om spillerne kan klare det. Og det tror jeg er mer tvilsomt, sier Mølby.

Eks-landslagsspissen Brian Laudrup sammenlikner Solbakkens situasjon med noe han opplevde som proff i Skottland.

- Jeg har vært med på dette med Walter Smith som trener i Glasgow Rangers. Mange spillere var glade i ham, og ville plutselig vekk da de visste at han kom til å forsvinne. Det vil alltid gi en masse uro, sier Laudrup.

Lillebror Laudup lurer også på hva som skjer hvis FCK finner en perfekt Solbakken-erstatter, før det er gått 18 måneder.

DANSK LEGENDE: Jan Mølby er skeptisk til at  spillerne tåler å ha en trener på lån. Foto: Scanpix
DANSK LEGENDE: Jan Mølby er skeptisk til at spillerne tåler å ha en trener på lån. Foto: Scanpix Vis mer

- Skal de bare la han vente i halvannet år?

På Ullevaal onsdag feide nordmannen bare vekk den problematikken.

- Det kan godt hende jeg taper noen kamper, men de finner ingen bedre trener enn meg, sa Solbakken til Dagbladet.

Åpner for at Ståle går før
FCK-styreformann Flemming Østergaard mener at Solbakkens profesjonalitet gjør det greit at alle vet at han skal overta Norge etter Drillo i 2012.

I går kveld åpnet han likevel døra på gløtt for at Solbakken kan avløses tidligere. FCK har allerede fått e-poster fra trenere som gjerne overtar.

- Det er i hvert fall målsetningen at Ståle Solbakken blir her i hele perioden, sier Østergaard til BT.

Solbakken og FCK spilte 1-1 mot PSV i går kveld, en kamp nordmannen mener danskene burde vunnet.

HAR OPPLEVD DET SELV: Brian Laudrup vil ikke anbefale at en trener varsler sin avgang tidlig. Foto: EPA/AFP/TOSHIFUMI KITAMURA
HAR OPPLEVD DET SELV: Brian Laudrup vil ikke anbefale at en trener varsler sin avgang tidlig. Foto: EPA/AFP/TOSHIFUMI KITAMURA Vis mer
SCORET MOT NORGE: Her netter Preben Elkjær (10) i 5-1-seieren mot Norge i 1985. Han tror ikke Solbakken lykkes med sin FCK-plan. Foto: Paul Owesen/NTB/SCANPIX .
SCORET MOT NORGE: Her netter Preben Elkjær (10) i 5-1-seieren mot Norge i 1985. Han tror ikke Solbakken lykkes med sin FCK-plan. Foto: Paul Owesen/NTB/SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media