Molde: - En drøm han har hatt siden han kom til oss i 2011

Molde FK lar Ole Gunnar Solskjær gå til Manchester United på permanent basis, men vil ikke dele hva deres kompensasjon blir.

PERMANENT SJEF: Ole Gunnar Solskjær får Manchester United-jobben på permanent basis. Det bekreftet klubben i en pressemelding torsdag formiddag. Foto: Ben STANSALL / AFP / NTB scanpix
PERMANENT SJEF: Ole Gunnar Solskjær får Manchester United-jobben på permanent basis. Det bekreftet klubben i en pressemelding torsdag formiddag. Foto: Ben STANSALL / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det klart for alle, det som har blitt spekulert på lenge. Ole Gunnar Solskjærs midlertidige stilling som Manchester United-manager har blitt gjort permanent av den engelske storklubben.

I Molde har administrerende direktør Øystein Neerland vært mannen Manchester United har diskutert den permanente overgangen med. Han beskriver det siste halve året som et eventyr.

- Det er jo et lite eventyr. Ole har siden han kom hit i 2011, vært opptatt av og drømt om en jobb i United igjen. Det har vært klart hele tida. At den drømmen nå har blitt til virkelighet er helt fantastisk, sier han til Dagbladet.

Fersk diskusjon

Neerland forteller Dagbladet at det var først i går at dialogen om en fast jobb begynte for alvor.

- Vi har hatt en dialog med United i går og i dag. Så det at det har blitt en permanent jobb for Manchester United, er en forholdsvis fersk nyhet for oss også, sier Neerland.

JOBBET SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær og styreleder Øystein Neerland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JOBBET SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær og styreleder Øystein Neerland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Hadde du trodd dette da du lot Solskjær gå dit på midlertidig basis i desember?

- Det er vanskelig å si sånn sett. Jeg hadde tro på at han kunne lykkes bra. Han måtte bare være seg selv, han er en dyktig trener og flink med folk. Jeg har forholdt meg til at dette skulle vare midlertidig fram til sommeren, men så har han levert fantastiske resultater.

Moldes administrerende direktør forteller at han synes det er godt å få Solskjærs framtid avklart tidlig, for alle de involverte partene, også for Molde Fotballklubb. Tidligere har det blitt kjent at Solskjær hadde blitt løst fra sin kontrakt med Molde, for å kunne ta den midlertidige jobben i Manchester. Nå slipper klubbene unna mer spekulasjoner.

- For oss er det veldig bra å få det avklart. Da kan vi fokusere 100 prosent på Molde FK. Slik unngår vi rykter og spekulasjoner omkring framtida hans i det sommeren hadde kommet, sier Neerland til Dagbladet.

Tjener godt

Sky Sports er en av flere britiske medier som melder at Molde sikret seg en klausul som gjør at Manchester United må betale om lag 80 millioner kroner for å få nordmannen som permanent sjef. Det ønsker ikke Neerland å bekrefte.

- Det har vært spekulert i noen summer. Vi kan bekrefte at det har blitt gjort en avtale og at de betaler oss en kompensasjon, men dette er en avtale mellom klubbene, og vi ønsker ikke å gå inn på hva den innebærer økonomisk, sier Neerland.

Tidligere denne uka stilte Dagbladet spørsmål til Moldes trener Erling Moe om summene det spekuleres i.

- 80 millioner kroner? Det får jeg jo bare håpe på. Får jeg disponere pengene, må jeg tenke over hva vi skal gjøre. Men ærlig talt: Jeg vet ikke fakta i sånne saker, sier Moe til Dagbladet.

Neerland og Moe er samstemte i rosen av den nye Manchester United-manageren og hva han har fått til i den midlertidige stillingen. Den administrerende direktøren har likevel et ønske om at en annen engelsk klubb skal ta hegemoniet i engelsk fotball.

- Det er fantastisk, bare det å være i en situasjon og posisjon til å bli tilbudt jobben permanent viser hva han har fått til. Jeg unner han alt godt og suksess, så satser vi på at Liverpool fortsatt klarer å holde Manchester United bak seg på tabellen, sier Neerland og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer