Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde anker protestavgjørelse

For Molde-direktør Jan Petter Storetvedt var det en skikkelig nedtur å miste plassen i semifinalen i cupen dagen etter 5-1-seieren over Vålerenga i serien. - Vi kommer helt sikkert til å anke denne saken, sier Storetvedt til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 10.30 kom beskjeden fra fotballforbundet om at Starts protest var tatt til følge. Dermed mistet Molde cup-seieren mot Start - og plassen i semifinalen.

- Vi forholder oss til den beskjeden vi har fått, og kommer til å føre i pennen en anke i god tid innen fristen går ut om tre dager.

- Ble du overrasket over avgjørelsen?

- Vi har hele tida visst at dette resultatet var en mulighet.

I går vant Molde 5-1 mot Vålerenga på Ullevaal. I dag ble det en real nedtur da avgjørelsen av protestsaken ble kjent.

- Det er klart dette er skikkelig en nedtur, sier Storetvedt.

Starts æresmedlem Svein Matta Mathisen har tidligere uttalt at han synes Start burde ha trukket tilbake protesten. Molde har også fått mye sympati etter Starts protest.

- Reaksjonene i pressen har vært ganske lik de rasksjonene vi har fått, sier Storetvedt.

Det er et tingvalgt Ankeutvalg bestående av Reidun Klausen (leder), Asbjørn Fjærestrand og Terje Hansen som skal behandle saken vil videre.

- Ankeutvalget kan i utgangspunktet bruke så lang tid de vil på avgjørelsen. Erfaringsmessig tar ankeavgjørelsen en tre-fire dager. Utvalget vil begynne sitt arbeid straks det eventuelt kommer en anke, sier Solheim.

- Hva skjer hvis utvalget kommer til samme beslutning som styret i NFF?

- Da er beslutningen endelig. Ankeutvalget har siste ordet.

- Har denne saken vært spesielt vanskelig for forbundet?

- Vanskelig i den forstand at vi alltid ønsker at kamper skal avgjøres på banen, men lett fordi regelverket er krystallklart. Det går klart fram av regelverket. Det er Moldes ansvar å føre opp spillerne på dommerkortet. Klubbene fikk en skriftlig presisering av regelverket 2. mai. Der står det at begge lag skal fylle inn, navn og nummer på 11 spillerne som starter kampen, navn og nummer på inntil 7 innbyttespillere og navn på trenere og lagleder.