Molde anmelder drapstrusselen mot Bakenga

Klubben bekrefter.

HETSET:  Mushaga Bakenga mottok først en drapstrussel på Instagram, før han måtte tåle en solid dose med hets fra RBK-fansen da han varmet opp i Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HETSET: Mushaga Bakenga mottok først en drapstrussel på Instagram, før han måtte tåle en solid dose med hets fra RBK-fansen da han varmet opp i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Molde har besluttet å anmelde drapstrusselen mot Mushaga Bakenga til politiet. Det bekrefter klubbens presseansvarlig Per Lianes på klubbens egne hjemmesider.

Det var før søndagens storkamp at en Rosenborg-supporter skrev «Drep Bakenga» under et Instagram-bilde Molde hadde lagt ut.

- Det er flaut, pinlig og idiotisk. Det er fullstendig lavmål, men jeg driter i det, sa Bakenga til Dagbladet etter kampen.

Mannen som sto bak trusselen ble pågrepet utenfor stadion før kampstart, meldte TV 2 søndag kveld.

Bakenga var for første gang med i Molde-troppen mot gamleklubben etter flere måneder på sidelinjen. Trønderen som gikk til MFK på en låneavtale før årets sesong, ble kalt en forræder av Rosenborg-fansen da det ble kjent.

Da han søndag varmet opp foran de tilreisende Rosenborg-supporterne, haglet det med skjellsord i retning Molde-spissen.

Rosenborg kan også vente seg en større bot etter bruken av pyro på bortetribunen. Pyro ble også kastet inn på banen, noe som påførte kunstgresset på Aker Stadion skader flere steder.

- Bruken av ulovlig pyro rettferdiggjør en bot. Her snakker vi om flere titallstusen når vi snakker om å repare kunstgresset, og pyroteknisk kan komme opp i 80 000 kroner, sier Lianes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer