KONTRINGSSTERK: Aalesunds Franck Boli drar seg forbi Joona Toivio
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KONTRINGSSTERK: Aalesunds Franck Boli drar seg forbi Joona Toivio Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Molde avgjorde på overtid mot Aalesund: - Det er tungt å takle

Gulbrandsen matchvinner.

Molde - Aalesund 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Molde hadde det fortsatt vondt etter 0-4 i Sarpsborg i forrige Tippeliga-runde, og fikk ikke med seg så voldsomt mye mer selvtillit etter at andredivisjonslaget Grorud yppet seg i cupen onsdag heller.

Der fikk Aalesund også tidvis juling av Herd, selv om de kom fra en veritabel nedsabling av Tromsø og seksmålsseier i serien.

Men slaget om Møre-kysten lever som regel sitt eget liv, før Molde stort sett tar med seg seieren. Målfestene de to var involvert i sist helg var det i hvert fall ingen av dem som var i stand til å gjenskape i kveld.

Aalesund har ikke slått Molde siden 2013 og ble også hardt presset i førsteomgangen på Aker Stadion. Oddbjørn Lie reddet på streken, og til tross for at det sto 0-0 i målprotokollen, var det en sjanserik omgang.

Kontringssterke
Og det kunne fort endt med at det var Aalesund som ledet inn til pause.

Halvannet minutt før omgangens slutt kontret tangotrøyene ved Franck Boli. I stor fart kronglet han seg på tvers av feltet men avsluttet rett i Horvath.

Molde-stopper Joona Toivio advarte i pausen mot Aalesunds kontringsstyrke. 

- Vi har stort sett god kontroll, vi skal bare passe på at vi ikke gir dem kontringer som vi gjorde på slutten der, sa Toivio til TV 2.

Mange sjanser
Det tok mindre enn ett minutt av andreomgagen før de ga Aalesund og Vebjørn Hoff sjansen. Dessverre for bortelaget gikk den knallharde avslutningen like til side for Horvath og Molde-målet.

Men det var Molde som skapte de fleste sjansene også i andre omgang. Både Flo og Singh misset store sjanser før  timen var spilt.

Og likevel var det Aalesund som var nærmest det forløsende målet. Åtte minutter før full tid avsluttet Peter Orry Larsen et frispark fra kort hold. Horvath leste avslutningen og strakk seg akkurat langt nok til å slå ballen til corner. 

Fire minutter senere kontret Aalesund og Franck Boli tråklet seg nok en gang fram til avslutningsposisjon. Heldigvis for Molde curlet Boli ballen like utenfor det lengste krysset. 

Men så, to minutter på overtid, headet Fredrik Gulbrandsen rett i krysset fra ti meter på et innlegg fra midtstreken. 

Innbytterene steg vakkert til værs og sendte Molde opp i sytten poeng og andreplass på tabellen, bare ett poeng bak Rosenborg. 

- Det var fantastisk deilig, det. Jeg har vært ute i et par, tre uker med skade, så det var deilig å komme inn og score, sier målscorer Gulbrandsen til TV 2. 

- Jeg så ut som Didier Drogba der, ler han når han ser målet med egne øyne. 

Aalesund fikk med seg null, men beholder tiendeplassen på tabellen. 

- Det er utrolig surt når du får den på overtid. Vi får de kontringene vi vet vi kommer til å få, og vi må selvfølgelig score på dem, sier Bjørn Helge Riise. 

- Det er tungt å takle når det smeller i mot på overtid som i dag, sier Aafk-trener Trond Fredriksen.

- Vi gjør det vi kan i dag, men dessverre var det et lite minutt fra å være godt nok. Vi gjør det v

Resten av runden spilles i morgen og mandag.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.