Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde banket på eget gress

Stabæk vartet opp med brasiliansk magi på Molde stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Molde - Stabæk 1-3

Det så lenge stygt ut for bæringene på Molde Stadion. Hjemmelaget trykket kraftig på, anført av en svært sterk senegalesisk spissduo. Konate startet, ikke uvanlig, men han hadde også fått følge av Eliteserie-nykommer Pape Pate Diouf.

Men i det ellevte minutt ble Gunnarsson spilt lekkert gjennom av en brasilianer vi ikke har fått se mye av denne sesongen. Alanzinho har vært i Stabæks stall hele sesongen, men han har så langt fått lite spilletid for Bærumslaget.

Stikkeren i det ellevte minutt endte ikke i mål, men bar heller bud om taktskifte. Plutselig var Stabæk fullt på høyde med de aggressive moldenserne, og det tok ikke lang tid for Stabæk i store trekk styrte kampen.

Det måtte resultere i målsjanser, og etter 33 minutter fikk Daniel Nannskog frispark fra rundt 25 meter etter holding. Tommy Stenersen fikk lagt en nydelig ball inn til Jesper Jansson, som i rette øyeblikk rev seg fri fra Daniel Berg Hestad og pirket ballen i mål. Fullt fortjent, og første målet fikk fort følge av flere.

Scoret etter hands

Sju minutter senere fikk Madiou Konate ballen mot seg inne i sekstenmeteren. Han tok den ned, og fikk lagt seg bakover før han la ballen opp i krysset bak en sjanseløs Knudsen i Stabæks mål.

TV-bildene avslørte at Konate tok armen til hjelp da han dempet innlegget, men målet ble likefullt godkjent.

BRASSE-MAGI: Denne lille mannen sto for mye av underholdningen på Molde stadion i kveld. Alan Carlo Gomes Da Costa kalles Alanzinho blant venner og fotballinteresserte. Foto: Scanpix
BRASSE-MAGI: Denne lille mannen sto for mye av underholdningen på Molde stadion i kveld. Alan Carlo Gomes Da Costa kalles Alanzinho blant venner og fotballinteresserte. Foto: Scanpix Vis mer

Åpent før og etter

Og dermed åpnet kampen seg igjen. Begge lag hadde gode sjanser både før og etter kampen, men i dag var det Stabæk som skulle trekke alle stråene.

Etter 68 minutter fikk Alanzinho kjempet til seg ballen fra en svært svak Petter Rudi, debutant i midtstopper-rollen. Brasilianeren kom til et skudd, men ballen ble styrt ut til corner.

Og der dukket Inge André Olsen opp. 28-åringens tredje mål ble skallet opp i nettaket, og nok en gang tok bæringene ledelsen.

Og derfra og ut hadde Stabæk stålkontroll på slitne moldensere.

- Det ble en utrolig tøff kamp med mye frem og tilbake. Ingen av lagene fikk satt spillet sitt, så derfor var det utrolig deilig å stikke av med seieren, sier Tommy Stenersen, en av matchens andre profiler til budstikka.no.

Stabæk-trener Jan Jönsson er ikke noe mindre fornøyd etter kampen som brakte Bærumslaget opp til 16 poeng og en foreløpig fjerdeplass i årets Eliteserie.

- Dette var en viktig seier for laget etter mange uavgjortkamper, sa han til pressen etter kampen.

Brasiliansk magi

I det 81. minutt kom kampens store øyeblikk, da kampens store lille mann, Alanzinho helt på egen hånd dro av tre Molde-forsvarere før han summet seg til å kippe ballen over en forfjamset Jan Kjell Larsen.

En fantastisk avslutning fra en fantastisk spiller. Alanzinho hadde til da vært et mareritt for romsdalingene, med raske dragninger og lure stikkere. At innsatsen skulle krones med seier var egentlig bare en formalitet.

Og for én gangs skyld kom ingen av målene fra spissparet Nannskog og Gunnarsson.