FORLATER MOLDE: Erling Braut Håland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORLATER MOLDE: Erling Braut Håland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Erling Braut Håland

Molde bekrefter Håland-salg

Går til Red Bull Salzburg etter sesongen.

Molde Fotballklubb bekreftet lørdag ettermiddag at Erling Braut Håland (18) går til Red Bull Salzburg i Østerrike. Spissen spiller i Molde ut sesongen.

Overgangen gjelder fra 1. januar 2019.

- Det betyr mye for klubben, gutten selv og laget at han får spille her ut sesongen. Han har valgt en god klubb som tenker langsiktig, og spiller i Europa League og Champions League hvert år, sier trener Ole Gunnar Solskjær til klubbens hjemmeside.

I OVERSKRIFTENE: Molde slo Hibernian fra Skottland 3-0 i Europa League-kvalifiseringen torsdag. Erling Braut Håland scoret to mål og la opp til det tredje. Slik presenterte avisa Daily Record kampen i går. Et ordspill på krasjlanding (for Hibernian) og Hålands etternavn.
I OVERSKRIFTENE: Molde slo Hibernian fra Skottland 3-0 i Europa League-kvalifiseringen torsdag. Erling Braut Håland scoret to mål og la opp til det tredje. Slik presenterte avisa Daily Record kampen i går. Et ordspill på krasjlanding (for Hibernian) og Hålands etternavn. Vis mer

- Erling gjør en jobb for laget, og vi får se ham mye utover høsten, fortsetter Molde-treneren.

Håland har scoret 13 mål på 36 offisielle kamper for Molde. Han regnes som et av de største talentene i Norge, og er sønn av den tidligere fotballspilleren Alf-Inge Håland.

Løsningen betyr at Håland junior kan være med og sikre Molde et gruppespill i Europa League. Klubben møter den russiske giganten Zenit St. Petersburg i playoff torsdag. Returkampen går i Molde uka etter.

Det er tidligere blitt spekulert i at en overgang til Salzburg har en samlet verdi på 100 millioner kroner.

Håland scoret to mål og la opp til det tredje da Molde slo Hibernian 3-0 i Europa League-kvalifiseringen torsdag. I går var skotske papiraviser over seg:

«Crash Halanding», skrev Daily Record. Et ordspill på krasjlanding (for Hibernian) og Hålands etternavn.

18-åringen startet karrieren i Bryne og kom til Molde i 2017. I Salzburg blir han lagkamerat med tidligere Molde-spiller Fredrik Gulbrandsen.

Håland har skrevet under på en femårskontrakt med Salzburg.

- Håland er et av de største talentene i europeisk fotball, og han har bestemt seg for å fortsette sin lovende karriere hos oss. At han flytter hit til tross for tilbud fra flere store klubber, gjør oss stolte og viser at vi allerede har et veldig godt navn i Europa, sier Salzburgs sportsdirektør, Christoph Freund.

- Vi har hatt en dialog med Salzburg over tid. De har vist stor interesse for Erling, og vi har kommet fram til en avtale som vi er tilfreds med, sier Molde-direktør Øystein Neerland.

PS: Håland skriver navnet sitt med to a-er på Molde-drakta, altså Haaland, men heter formelt Håland.